vineri, 26 aprilie, 2024

Vom manca rosii bune! Ministerul Agriculturii a constatat ca NU s-au depasit normele de pesticide

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, nu a constatat depasiri ale normelor la reziduuri de pesticide la 243 de probe de rosii de la producatorii inscrisi in programul de sprijin pentru toma, conform Mediafax.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, efectueaza in aceasta perioada controale in piete si la locul de productie (sere si solarii) dupa recoltare, in vederea prelevarii de probe de rosii de la producatorii inscrisi in Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, in scopul determinarii calitatii acestora, in special pentru a determina eventuala prezenta a reziduurilor de pesticide. In urma verificarilor efectuate pana la data de 13 iunie 2019, ministerul apreciaza ca tomatele aflate pe piata sunt sigure pentru consum si nu s-au depistat depasiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisa.

A fost prelevat un numar de 329 probe, din mai multe judete din tara, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt in lucru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img