vineri, 19 aprilie, 2024

Vrei sa pleci in Portugalia? Iata ce avertizeaza oficialii Ministerului Afacerilor Externe

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Portugalia ca, in conformitate cu datele puse la dispozitie de autoritatile locale, pana la sfarsitul lunii august 2017, pe zone limitate ca intindere, dar dispuse pe intreg teritoriul tarii (preponderent in regiunile din Nord si Centru), se vor inregistra incendii de vegetatie uscata si de padure.

Din cauza conditiilor climaterice specifice, aceste incendii se pot extinde sau deplasa cu mare rapiditate. Autoritatile portugheze, pompierii, Garda Nationala Republicana, fortele politienesti, precum si utilaje de teren si mijloace aeriene au fost mobilizate pentru blocarea extinderii si stingerea incendiilor.

Se recomanda evitarea deplasarilor in zonele afectate si sa se respecte intocmai instructiunile autoritatilor portugheze.

In situatii speciale de urgenta, autoritatile portugheze de protectie civila pot fi apelate la numarul de telefon de tip „helpline” +351926768743, precum si la telefonul unic de urgenta „112”. 

Cetatenii romani afectati de situatia din atentionare pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Lisabona: +351.213.966.463, +351.213.968.812, +351.213.979.982 si la numarul +351.213.960.866, apelurile pe acest ultim numar fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice / oficiului consular al Romaniei la Lisabona: +351. 927.411.628. 

Ministerul Afacerilor Externe  recomanda consultarea paginilor dedicate de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/PT-Portugalia.html, http://www.prociv.pt/en-us/Pages/default.aspx, http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei Romaniei in Republica Portugheza, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img