luni, 18 martie, 2024

Vrei sa tina cat mai mult bateria smartphone-ului? Vezi AICI ce trebuie sa faci

Distribuie:

Publicat:

Vrei sa platesti mai putin pentru telefoane? Protejeaza-le mai bine. Iar cand spunem sa le protejezi, ne referim in principal la doua lucruri: nu le scapa pe jos si ai grija de bateria lor.

Cum preturile smartphone-urilor au crescut in 2018 si urmeaza sa creasca si mai mult in urmatorii ani, profitand de trecerea la 5G, este important sa stii sa ai grija de telefonul tau, pentru ca va deveni costisitor sa il schimbi anual.

De cele mai multe ori, un telefon este schimbat atunci cand este foarte avariat, cand bateria nu mai rezista mai mult de jumatate de zi sau cand sistemul de operare este prea avansat pentru procesor.

Daca excludem din discutie accidentele, atunci update-urile de OS fac in asa fel incat un telefon sa ramana valid pe piata chiar si patru ani, ceea ce inseamna ca bateria e cea mai importanta.

Astazi vorbim despre iPhone si modul in care iti poti proteja mai eficient bateria.

Burton Kelson, expert in tehnologie, explica: ”Stim cu totii ca produsele Apple nu sunt deloc ieftine, de aceea multi dintre noi vom alege produse generice compatibile. Daca si tu faci asta, ar trebui sa renunti. De ce? Desi la exterior pot arata la fel, cablurile de incarcare compatibile nu sunt facute la fel pe interior. Folosirea unui cablu care nu este original poate duce la supraincarcarea bateriei, ceea ce o va distruge”.

Sorndip Dey, expert in AI de la Universitatea din Essex sugereaza ca si jocurile de pe telefon sunt periculoase:

„Jocurile de pe iPhone folosesc in mare masura toate resursele telefonului, de la procesor, la placa grafica, pentru a reda cea mai buna experienta de utilizare. Problema este ca, pe langa faptul ca bateria este golita repede, temperatura dispozitivului creste, iar un iPhone nu are un dispozitiv de racire”.

Studiile spun ca o crestere cu 10-15 grade Celsius a temperaturii telefonului poate duce la injumatatirea duratei de viata a dispozitivului. Atunci cand smartphone-ul devine prea fierbinte ca sa il mai atingi cu mana, temperatura creste si cu 25 grade Celsius.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img