joi, 25 aprilie, 2024

VREMEA,1 FEBRUARIE. Schimbari de temperatura in Romania! Ce ne asteapta

Distribuie:

Publicat:

Vremea, 1 februarie 2018. In Romania, temperaturile se vor mentine mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta data. 

Schimbarile climatice sunt ingrijoratoare, avand in vedere ca, in unele regiuni diferentele de temperatura sunt  chiar cu 15 grade mai mari decat cele normale. .

Prognoza meteo 1 februarie. Valorile maxime se vor incadra intre 6 grade in estul Transilvaniei si 15 grade in dealurile Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 6 grade. Nebulozitatea se va accentua si treptat, mai ales in partea a doua a intervalului, precipitatiile vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. 

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in zona montana, unde la rafala se vor depasi viteze de 80…90 km/h, iar trecator ninsoarea va fi viscolita si zapada spulberata.

Trecator, in depresiuni, vor fi conditii de polei. Temperaturile minime se vor incadra intre -7 si 3 grade. Dimineata, se va semnala ceata, mai ales in sud-est. 

Vremea 31 ianuarie. Temperaturi ridicate in toata Romania. Primavara si-a intrat in drepturi, astfel ca vremea se mentine anormal de calda pentru aceasta perioada a anului.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari in regiunile vestice, nordice si centrale, unde numai izolat vor fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi pe creste.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 0…1 grad in estul Transilvaniei, pana la 11…12 grade in sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse intre -6 si 4 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali, pana in jurul a -9 grade. Noaptea vor fi conditii de ceata, mai ales in sud-estul teritoriului.

Prognoza meteo, 31 ianuarie. La Bucuresti vremea se va mentine mult mai calda decat in mod normal la sfarsitul lunii ianuarie, desi valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 9…10 grade, iar cea minima de -4…-2 grade. Noaptea vor fi conditii de ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img