joi, 28 martie, 2024

Vremea a luat-o razna pe planeta: bombardamente cu grindina, canicula si invazie de lacuste

Distribuie:

Publicat:

Vremea a luat-o razna pe tot globul. Furtuni violente cu grindina au doborat copaci, in Bavaria, iar dupa canicula, fermierii din Sardinia se confrunta cu o invazie masiva de lacuste. 

Iar in capitala Indiei, New Delhi, s-a inregistrat un record absolut de temperatura, 48 de grade Celsius!

Furtunile abatute asupra Bavariei au fost de scurta durata, dar violente. Copacii au fost doborati de vantul puternic. Iar orasul

Kaufbeuren a fost suspus unui bombardament cu grindina.Dupa ce un val de canicula a trecut peste Sardinia, temperaturile s-au mai domolit, dar fermierii se confrunta cu o noua amenintare.

Aproape 2000 de hectare de culturi au fost afectate de o invazie masiva de lacuste, in care unii au vazut nici mai mult nici mai putin decat semne ale apocalipsei biblice. In unele zone, oamenii spun ca roiurile de insecte au acoperit culturile devoreaza totul in calea lor, lasand animalele fara furaje.

Vezi si: Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie: Temperaturi maxime caniculare de 35 de grade Celsius

Este cea mai mare invazie de lacuste din ultimii 60 de ani, spun autoritatile italiene. Din pacate, nu exista prea multe solutii asa ca fermierii nu au decat sa astepte ca lacomele insecte… sa se mute de pe campurile lor agricole.

De cateva zile, India se confrunta cu un val de caldura nemaiintalnit. Iar la New Delhi, s-au inregistrat 48 de grade Celsius, un nou record absolut de temperatura.

Canicula extrema a afectat si alte parti din nordul sub-continentului indian.

Media temperaturilor a fost in jurul valorii de 45 de grade Celsius, foarte mult chiar si pentru India, la jumatatea lunii iunie.

Canicula ii chinuie pe cei care traiesc acolo: multi au preferat sa ramana in case, iar cei care au fost nevoiti sa iasa in soare au cautat sa se racoreasca asa cum au putut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img