vineri, 19 aprilie, 2024

VREMEA se va raci usor si va ploua. PROGNOZA METEO pentru luni si marti

Distribuie:

Publicat:

In majoritatea zonelor tarii, regimul termic va fi caracterizat luni de valori in jurul celor normale in ultima decada a lunii noiembrie, iar in sud-est, desi vremea se va raci accentuat fata de ieri, inca se vor inregistra temperaturi peste mediile climatologice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

 In cursul zilei, cerul va avea innorari in nord-vest, iar in primele ore si in extremitatea de sud-est, unde pe spatii restranse va ploua slab si va fi variabil in celelalte regiuni. Incepand de seara, nebulozitatea se va accentua in special in jumatatea de sud a teritoriului, unde ploile vor fi frecvente si in general moderate cantitativ; in Carpatii Meridionali si in cei ai Curburii, la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, iar noaptea izolat si in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in Baragan si Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse intre -4…-3 grade in zonele depresionare din nord-vest si centru si 9…10 grade pe litoral.scrie emdiafax.ro

 MARTI

Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice se vor situa in jurul celor caracteristice acestei perioade. Va ploua in aproape toata tara, iar in jumatatea de sud se vor cumula cantitati de apa de 20…25 l/mp. In zona montana vor fi lapovite si ninsori, iar precipitatii mixte se vor semnala seara si noaptea si in Moldova. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe litoral si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade, usor mai mari pe litoral.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img