vineri, 19 aprilie, 2024

Weekend de cosmar pe strazile din Iasi! Accidente unul dupa altul! Zeci de oameni au vazut moartea cu ochii, dar au scapat ca prin minune!

Distribuie:

Publicat:

Mai multi ieseni au vazut moartea cu ochii in acest weekend • Accidente rutiere grave au avut loc in Iasi, pe Drumul European E583 si pe Soseaua Nicolina • Mai multe persoane au ajuns la spital, iar medicii au intervenit de urgenta in mai multe cazuri • In ce stare sunt victimele si ce spun medicii ieseni • Inconstienta unui sofer ii putea costa scump pe pasagerii din masina pe care o conducea • Autoturismul s-a rasturnat in apropiere de Letcani, iar trei persoane au fost ranite

Mai multe accidente rutiere grave s-au produs in Iasi la finalul saptamanii care tocmai s-a incheiat. Medicii ieseni au fost nevoiti sa intervina de urgenta pentru a oferi ingrijiri medicale persoanelor care au fost ranite, iar echipajele de Politie au fost solicitate in mai multe randuri. Un grav accident a avut loc sambata, in apropiere de Letcani, cand un sofer care se afla la volanul unui autoturism Peugeot, de mici dimensiuni, a incercat sa depaseasca o alta masina, prin partea dreapta, si s-a rasturnat. In urma acestui incident, trei persoane au fost ranite si au avut nevoie de ingrijiri medicale, printre ele numarandu-se si un minor, in varsta de 11 ani.

Au refuzat transportul la spital

Din fericire, persoanele care se aflau in autoturismul marca Peugeot nu au fost grav ranite, iar cadrele medicale le-au acordat ingrijiri la fata locului.
"In apropiere de Letcani a avut loc un accident rutier. O masina de mici dimensiuni a incercat sa depaseasca un alt autoturism si s-a rasturnat. In urma accidentului au rezultat trei victime, care au refuzat sa fie transportate la spital, pentru investigatii suplimentare. Este vorba despre un barbat in varsta de 58 de ani, soferul masinii, care nu purta centura de siguranta. Acesta s-a ales cu traumatism la nivelul antebratului stang si o plaga superficiala, fara alte acuze. In masina se mai afla o femeie in varsta de 45 de ani, care statea pe locul pasagerului, din fata. Aceasta nu prezenta marci traumatice sau alte acuze medicale. In spate se mai afla un copil in varsta de 11 ani, care a fost diagnosticat cu contuzie la nivelul genunchiului drept si o plaga superficiala la acelasi genunchi. Mama acestuia a semnat si a refuzat transportul la spital", precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.

Sapte persoane implicate intr-un accident rutier. Patru au ajuns la spital

In cursul serii de vineri, un alt grav accident rutier s-a produs pe raza judetului Iasi, in localitatea Harpasesti, intre un microbuz si o masina de mici dimensiuni. In urma impactului au fost ranite mai multe persoane, iar in accident au fost implicati sase copii si sapte adulti, toti fiind constienti in momentul in care echipajele medicale au ajuns la fata locului. La locul producerii accidentului a fost dirijat un echipaj pentru victime multiple, un echipaj de Terapie Intensiva Mobila si un echipaj de tip B de la Serviciul de Ambulanta Judetean.

"In acest accident rutier au fost implicati sase copii si sapte adulti. Catre spital au fost transportate doar patru persoane, care s-au ales cu mai multe contuzii si traumatisme. Pasagerii erau constienti, trei dintre ei fiind dirijati catre Spitalul «Sf. Spiridon», in timp ce altul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie", adauga prof. dr. Diana Cimpoesu.

In cursul serii de vineri, un alt accident a avut loc pe raza municipiului Iasi, pe Soseaua Nicolina, fiind implicate un autoturism echipat pentru taximetrie si un autoturism marca Skoda. Din informatiile care au aparut, se pare ca soferul autoturismului Skoda nu a acordat prioritate, izbindu-se violent in taxi. Ambii soferi au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind insa negative. In urma impactului a fost inregistrata o singura victima, care se afla in masina echipata pentru teximetrie. Aceasta a fost preluata de un echipaj SMURD, fiind transportata de urgenta la spital.
O alta tanara care a fost victima unui accident rutier a fost transportata la spital, cu mai multe rani, fracturi si traumatisme. Conform cadrelor medicale, aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial si traumatism toracic. Totodata, aceasta a fost diagnosticata cu fractura de stern si contuzie la nivelul coloanei cervicale.

Nici pietonii nu au fost feriti de accidentele rutiere

La finalul acestei saptamani au avut loc mai multe accidente rutiere in care au fost implicati pietonii. De exemplu, o batrana in varsta de 81 de ani a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost lovita de un autoturism, in timp ce incerca sa traverseze strada. Pacienta nu era in stare grava, iar medicii i-au acordat ingrijiri, dirijand-o ulterior la domiciliu.

"La finalul saptamanii, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iasi a fost transportata o femeie in varsta de 81 de ani. Aceasta a fost preluata de catre un echipaj medical, care s-a deplasat de urgenta la fata locului, dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier, in calitate de pieton. Pacienta era policontuzionata, iar in momentul in care a ajuns la unitatea medicala, s-a constatat ca aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral si traumatism toraco-abdominal", mai spune prof. dr. Diana Cimpoesu.

In aceeasi zi, un barbat in varsta de 32 de ani, din Iasi, a fost transportat de urgenta la spital dupa ce a fost lovit de o masina. "A fost transportat la spital un barbat in varsta de 32 de ani. Acesta a fost preluat de catre un echipaj medical, fiind policontuzionat, dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier, in calitate de pieton. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, fractura la nivelul claviculei, fractura la nivelul cotului stang si fractura la nivelul degetelor de la piciorul stang. Pacientul a primit ingrijiri in cadrul Unitatii de Primire Urgente si a fost internat pe Clinica de Ortopedie", adauga prof. dr. Diana Cimpoesu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img