vineri, 29 martie, 2024

WIMBLEDON 2017: Garbine Muguruza nu i-a dat nicio sansa jucatoarei Venus Williams si a castigat finala feminina – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Garbine Muguruza – Venus Williams 7-5, 6-0

Garbine Muguruza a obtinut o victorie fara mila in fata jucatoarei Venus Williams la Wimbledon si a devenit astfel a doua spanioloaica din istorie care castiga la Londra. Totodata, este a doua victorie de Grand Slam din cariera Muguruzei, dupa trofeul de la Roland Garros, in 2016, dar abia al patrulea turneu castigat de Garbine in cariera. Antrenata de Conchita Martinez, Muguruza a devenit a doua jucatoare din Spania din istorie care se impune pe iarba londoneza, dupa antrenoarea sa, in 1994. Garbine Muguruza este prima jucatoare din istorie care le bate si pe Serena (Roland Garros – 2016), si pe Venus (Wimbledon – 2017) intr-o finala de Grand Slam. Acum, a fost cea de-a doua finala la Wimbledon pentru Muguruza, care o pierduse pe prima in 2015.

In primul set, Muguruza, 23 de ani, si-a mentinut forma incredibila din turneu. Spanioloaica a atacat in permanenta, a jucat plat si a servit excelent. In ciuda unei Venus Williams, 37 de ani, foarte agresive, Garbine Muguruza si-a mentinut cumpatul, a «spart» la 5-5 si a confirmat setul, 7-5.
In setul secund, Muguruza a apasat pedala de acceleratie, iar Venus Williams a facut greseala dupa greseala. Spanioloaica, loc 15 WTA, a bifat doua breakuri in start, ducand scorul rapid la 3-0. A mai urmat unul, 5-0, si setul a fost decis ime

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img