marți, 16 aprilie, 2024

Xi Jinpingn l-a primit pe presedintele Germaniei la sfarstul vizitei sale in China

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a avut convorbiri cu omologul său chinez Xi Jinping luni, în ultima zi a vizitei sale de stat, de şase zile, în China, relatează agenţia DPA preluată de Agerpres.

Steinmeier a discutat cu preşedintele Xi şi cu premierul Li Keqiang după ce a fost primit la Beijing cu onoruri militare. 

În cursul vizitei sale, Steinmeier a afirmat că, între Germania şi China, cooperarea economică a devenit tot mai importantă în contextul tensiunilor comerciale provocate de politicile preşedintelui american Donald Trump. 

În cadrul convorbirilor sale cu Li Keqiang, preşedintele Steinmeier a discutat despre menţinerea ordinii globale şi a făcut o referire aparent vagă la faptul că diferite ţări au diferite moduri de înţelegere a ceea ce reprezintă drepturile omului. 

Şeful statului german a evitat să intre în problema abuzurilor privind drepturile omului în China în cursul vizitei sale. El a ţinut săptămâna trecută un discurs în faţa studenţilor la Universitatea Sichuan din oraşul Chengdu, în care a vorbit despre Declaraţia Universală a Drepturilor Omului la modul general. 

China este cel mai mare partener comercial al Germaniei. Călătoria lui Steinmeier în China a avut loc după vizita cancelarului Angela Merkel în mai şi cea a ministrului de externe Heiko Maas luna trecută.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img