vineri, 29 martie, 2024

Xiaomi: cea mai “tanără” firmă din topul Fortune Global 500 din 2019

Distribuie:

Publicat:

Xiaomi este o companie chineză cu sediul în Beijing. Aceasta a fost înființată de Lei Jun alături de alți șase parteneri în aprilie 2019. Compania este cunoscută pentru producerea de smartphone-uri, laptop-uri, aplicații și multe alte produse.

Aceasta are peste 15000 de angajați în China, India, Malaysia, Singapopre, dar se extinde și în țări precum Filipine, Indonezia sau Africa de Sud. Din 2014, Xiaomi a devenit cea mai mare companie producătoare de smartphone-uri din China. Xiaomi și-a lansat primul smartphone în 2011, iar la începutul lui 2018 era deja a patra companie din lume ca număr de vânzări.

Xiaomi a produs și produce mai multe serii de smartphone-uri: seria Mi, seria Mi Note, seria Mi Max, seria Mi Mix, Pocophone, Blackshark și seria Redmi. Toate acestea funcționează pe baza software-urlui Android asupra căruia cei de la Xiaomi au aplicat interfața proprie, MIUI, cu propriul design, propriul app marketplace și propriile funcționalități.

Anul acesta cei de la Xiaomi au anunțat un nou smartphone cu o cameră foto de 108 MP, primul smartphone din lume dotat cu o astfel de cameră. Este vorba despre Mi CC9 Pro Premium, iar senzorul de înaltă rezoluție folosit pentru camera foto a acestuia a fost dezvoltat de Samsung. Xiaomi Mi CC9 Pro va ajunge pe piețele din Europa sub numele de Mi Note 10 Pro.

Acest telefon, pe lângă camera principală cu senzorul de 108 MP, Isocell Bright HMX, mai dispune de încă alte 4 camere: o cameră foto cu zoom optic 5x, o cameră ultr-wide de 20 MP, o cameră de 12 MP cu zoom optic 2x și o cameră macro cu focalizare la o distanță minimă de1.5 cm. De asemenea, Xiaomi a brevetat anul acesta o cameră foto ce combină camera foto pop-up și camera foto cu periscop pentru zoom.

Xiaomi Mi 10 Pro vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 730G, 8 GB de memorie RAM, 256 GB memorie internă, MIUI 11 și o baterie foarte mare de 5260 mAh ce suportă încărcare rapidă de 30 W. De asemenea, display-ul este unul de 6.47 inch full HD+ AMOLED, iar camera frontală este una de 32 de megapixeli cu o diafragmă f/2.0. Design-ul este unul foarte modern, utilizând Gorilla Glass 5 atât pentru ecran cât și pentru partea din spate. Alături de Mi 10 Pro, Xiaomi va lansa și Mi 10, care, spre deosebire de fratele său mai mare, are o memorie RAM de 6 GB și o memorie internă de 128 GB. În rest, ambele telefoane beneficiază de aceleași specificații, mai ales de un senzor de amprentă în display. Bineînțeles, Xiaomi Mi 10 va fi puțin mai ieftin față de Mi 10 Pro.

Dacă luați în calcul achiziționarea unui nou telefon, aruncați o privire asupra smartphone-urilor comercializate de firma Xiaomi pentru că merită din plin. Acestea au performanțe foarte bune la prețuri incredibil de avantajoase. Puteți beneficia chiar și de oferte sau reduceri mai mari mai ales în perioada evenimentelor de shopping precum Black Friday.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img