sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Zeci de oameni primesc tratament împotriva meningitei. A fost confirmat meningococul în sangele fetei din Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Zeci de oameni primesc tratament împotriva meningitei.

A fost confirmat meningococul în sângele fetei din Vaslui 60 de oameni primesc tratament, preventiv, împotriva meningitei, după ce au intrat în contact cu adolescenta de 15 ani, din Vaslui, care a murit din cauza acestei boli.

Este vorba despre copiii din centrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului de provenea fata, angajați, medici din spitale și ambulanță. De asemenea, toate spatiile pe unde a trecut pacienta au fost dezinfectate.Intre timp a fost confirmată prezenţa meningococului în sângele fetei din Vaslui, care era suspectă de meningită.

‘La noi în laborator s-a confirmat infecţia cu meningococ. Nu putem spune că e vorba de meningită pentru că nu am putut face puncţia din lichidul cefalorahidian din cauza stării foarte grave a pacientei. În sânge s-a confirmat prezenţa meningococului, care este o infecţie foarte gravă’, a precizat Carmen Dorobăţ. Potrivit medicului, cazul adolescentei în vârstă de 15 ani, care a fost adusă de la Vaslui marţi în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost unul dintre cele mai grave cazuri întâlnite de-a lungul carierei. Fata a murit la câteva ore după ce a fost adusă la spitalul din Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au afirmat că fata, care provenea dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, fusese dusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală.

În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi. Fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost adusă luni la spitalul judeţean din Vaslui fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat.

Adolesenta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. La Vaslui, Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară o anchetă în acest caz. De asemenea, măsuri de siguranţă au fost luate şi de către DGASPC, după cum afirmă purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Irina Câmpeanu.

Toate persoanele care au intrat în contact cu adolescenta în vârstă de 15 ani suspectă de meningită au început tratamentul profilactic, aşa cum prevede protocolul medical în astfel de situaţii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img