joi, 18 aprilie, 2024

Zi de stagnare la Bursa de Valori Bucuresti dupa puseul de miercuri: Lichiditatea revine sub media anuala

Distribuie:

Publicat:

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori București au înregistrat scăderi ușoare joi, după avansul solid de miercuri ce a dus capitalizarea pieței locale la un nou maximum, anunță MEDIAFAX.

Raliul de miercuri, impulsionat și propagat la nivelul pieței de vestea privind eliminarea pragului la SIF-uri, s-a dovedit a fi de scurtă durată, astfel încât cotațiile au redevenit în mare de nemișcat și lichiditatea a continuat să se situeze la cote de avarie.

Rulajul pieței s-a situat la doar circa 18,43 milioane de lei, aproximativ jumătate din media zilnică anuală din acest an, de 39,78 milioane de lei, ce se prefigurează să fie cea mai slabă lichiditate anuală din 2016 încoace.

Bursa locală a evoluat în tendință cu bursele europene, care consemnau și ele deprecieri moderate. BET a închis ședința de tranzacționare de joi la pragul de 9.869,45 de puncte, la doar 6 puncte distanță de maximul de miercuri. BET-NG, indicele sectorului energetic și al utilităților, a fost singurul în creștere joi, cu un câștig de 0,3%.

La rândul lor, indicii americani continuau raliul către noi maxime istorice după publicarea unor date pozitive despre economie și semnale pozitive dinspre negocierile comerciale dintre Statele Unite și China.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluții au fost înregistrate de: BVB 0,38%, OMV Petrom (SNP) plus 0,34% și Nuclearelectrica (SNN), plus 0,29%. La polul opus regăsim titlurile Digi Communications (DIGI), cu o scădere de 2,74% și MedLife (M) care au pierdut 1,49%. Acțiunile Banca Transilvania (TLV) și cele ale BRD au scăzut ambele cu câte 0,39%.

Titlurile TLV au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de 3,5 milioane de lei. Titlurile băncii sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile Fondul Proprietatea (FP), cu 3,33 milioane de lei, și Romgaz (SNG), cu tranzacții în sumă de 1,93 milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img