joi, 28 martie, 2024

Zi INCENDIARA la Ministerul Finantelor – Reprezentantii bancilor si Teodorovici transeaza scandalul OUG114! Cum vor derula discutiile / SURSE

Distribuie:

Publicat:

Surse apropiate negocierilor susțin pentru ȘTIRIPESURSE.RO că băncile vor prorogare pe modificările legate de ROBOR, dar ministrului Finanțelor nu-i surâde această idee. De asemenea, pentru modificarea indicelui cu unul pe tranzacții la contractele în derulare se ia în calcul ca semnarea actelor adiționale să se facă într-o perioadă mai mare, dar schimbarea să se aplice din aprilie. Nu este clar cum vor ajunge la un consens la acest capitol. Indicele nou pe tranzactii se calculează ca medie trimestrială.

Sursele citate susțin că pe Pilonul II, cel mai probabil, nu se vor înțelege până joia viitoare, când vor să aplice Ordonanța. Astfel, cel mai probabil, vor proroga aplicarea cerinței de majorare de capital, care este principalul subiect în discuție. Prorogarea ar urma să fie făcută până la finalul lunii mai, astfel încât prima tranșă de majorare de 50%, care trebuia făcută până la finalul lunii iunie, să fie făcută până la finalul anului.

Sursele au mai precizat că nu se va modifica nimic în privința transferului de la Pilonul II la Pilonul I.

În ceea ce privește taxa pe energie, sursele susțin că există intenția să fie eliminată pentru companiile de cărbune, însă se așteaptă încă avizul Consiliului Concurenței.

Tot astăzi ar urma să aibă noi discuții între ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Energiei, Anton Anton, și ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img