News Flash:

Zidurile Penitenciarului Vaslui vor fi pictate

3 August 2016
557 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multi artisti, impreuna cu studenti ai facultatilor de arte, voluntari, dar si 21 de detinuti, vor picta zidurile Penitenciarul Vaslui, pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Actiunea face parte din proiectul ”O pata de culoare”, iar din comisia care va valida temele artistice va face parte si un psiholog care se va asigura ca lucrarile nu vor avea un impact negativ asupra detinutilor.

Peste 30 de artisti din intreaga tara, alaturi de elevi, voluntari, dar si detinuti vor picta peretii exteriori ai Penitenciarului. Suprafata totala ce urmeaza a fi pictata va reprezenta un record national, organizatorii sperand sa poata acoperi cu desene peste 1500 de metri patrati.

“Ideea este un pic mai veche. De anul trecut ne gandeam sa includem in programul festivalului si o parte de graffiti, insa nu am gasit nici resursele, nici motivatia necesara. Atunci cand am primit aprobarea penitenciarului pentru a transpune proiectul pe zidurile inchisorii a fost un sentiment de nedescris. Ulterior, cu sprijinul lor am dezvoltat acest proiect care este unic in Romania, atat ca amploare cat si ca loc de desfasurare”, precizat Ciprian Hordila, organizatorul festivalului Open Camp.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0798 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014018 (s)