miercuri, 27 martie, 2024

Zile libere 2019. Cine lucreaza pe 24 ianuarie

Distribuie:

Publicat:

Romanii vor avea o noua zi libera la sfarsitul acestei luni, mai exact, pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Romane sau Mica Unire. Totusi, desi este o zi libera declarata de Guvern, anumite categorii de salariati ar putea munci.
Data de 24 ianuarie este declarata zi libera de la Guvern. Aceasta pica intr-o zi de joi, iar acest fapt le-ar putea aduce bugetarilor un beneficiu, si anume, Guvernul ar putea lua decizia sa faca din nou punte cu weekendul si sa aiba parte de patru zile libere la final de ianuarie, respectiv – joi, vineri, sambata, duminica, adica 24, 25, 26 si 27 ianuarie 2019. Totusi, nu s-a stabilit nimic oficial in acest sens, astfel ca, ne raportam strict la ziua de 24 ianuarie 2019, cand romanii sarbatoresc Mica Unire.  

Zile libere 2019. Cine lucreaza pe 24 ianuarie
Exista si categorii de salariati care nu vor putea beneficia de aceasta zi libera nelucratoare. Mai exact, este vorba despre angajatii din unitatile sanitare sau cele de alimentatie publica, dar si despre locurile de munca in care activitatea nu se poate intrerupe din cauza caracterului procesului de productie sau specificul activitatii. Legislatia in vigoare mai spune ca in astfel de situatii, angajatorii sunt obligati sa le acorde angajatilor care lucreaza in zile declarate libere anumite compensatii. Salariatii au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Acestia vor primi bani in plus la salariu, adica ziua lucrata va fi platita dublu.

 Cate zile libere sunt anuntate in 2019
Romanii s-ar putea bucura de o noua minivacanta la finalul lunii ianuarie 2019, de Ziua Principatelor Unite. Zile libere ianuarie 2019. Data de 24 ianuarie este declarata zi libera de la Guvern.Aceasta pica intr-o zi de joi, iar acest fapt le-ar putea aduce bugetarilor un beneficiu, si anume, Guvernul ar putea lua decizia sa faca din nou punte cu weekendul si sa aiba parte de patru zile libere la final de ianuarie, respectiv – joi, vineri, sambata, duminica, adica 24, 25, 26 si 27 ianuarie 2019.
Minivacanta ianuarie 2019. Potrivit calendarului sarbatorilor legale, in 2019 romanii vor beneficia de 12 zile declarate, oficial, zile libere nelucratoare. Cinci dintre aceste sarbatori pica insa in weekend. Vezi mai jos calendarul sarbatorilor legale din anul 2019.
Zile libere 2019.

Calendar zile libere legale:

1 ianuarie (marti) Anul Nou

 2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor Romaniei

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

28 aprilie (duminica) Paste ortodox

29 aprilie (luni)  Paste ortodox

1 mai (miercuri) Ziua Muncii

1 iunie    (sambata) Ziua Copilului

16 iunie (duminica) Rusalii

17 iunie (luni)    A doua zi de Rusalii

15 august (joi)    Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)    Craciun

26 decembri (joi) Craciun

Potrivit prevederilor legale in vigoare, angajatii care sunt nevoiti sa lucreze inclusiv in zilele considerate libere, vor primi in plus la salariu, adica ziua lucrata va fi platita dublu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img