sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Zilei Mondiale a Sigurantei Pacientului organizata de Primaria Capitalei in parteneriat cu ANMCS

Distribuie:

Publicat:

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, va lansa marţi, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, o campanie care îşi propune să mobilizeze pacienţii, personalul din domeniul sănătăţii, factorii de decizie, asociaţiile profesionale pentru a vorbi deschis despre importanţa siguranţei pacientului.

Potrivit unui comunicat remis luni presei, tema campaniei derulată la nivel global este "Siguranţa pacientului: o prioritate globală pentru sănătate" şi se va desfăşura sub sloganul "Vorbeşte deschis despre siguranţa pacientului!".

Astfel, în spitalele administrate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, vor avea loc întâlniri între manageri şi reprezentanţii ANMCS pentru a demara acţiuni pe această temă. De asemenea, în spitalele administrate de Primăria Capitalei au fost expuse la vedere pentru pacienţi afişele agreate de OMS pentru conştientizarea importanţei privind siguranţa pacientului.

Tot marţi, la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, reprezentanţi ai ASSMB, ANMCS şi ai Asociaţiilor de Pacienţi din România vor marca Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului prin iluminarea "celui mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume" în portocaliu – culoarea desemnată la nivel mondial de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru această acţiune.

Într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se precizează că evenimentele adverse asociate asistenţei medicale reprezintă o problemă de sănătate globală. Pornind de la această constatare, la cea de-a 72-a Adunare Generală a OMS, în vederea recunoaşterii siguranţei pacienţilor ca o prioritate globală a sănătăţii, s-a stabilit ca începând din acest an ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img