marți, 19 martie, 2024

Ziua Armatei Romane-sarbatorita la Husi-FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Ziua Armatei Romane este ziua cand in Romania se sarbatoreste Armata Romana, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupatia horthysta Transilvania de Nord. Sarbatorirea Zilei Armatei Romane este stipulata de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

In municipiul Husi, festivitatea de sarbatorire a Zilei Armatei Romaniei si implinirea a 72 de ani de la actiunile de eliberare a teritoriului national purtate de Armata in cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost organizata in parcul Rodina, unde se afla si Monumentul Eroilor Romani. Totul a inceput cu defilarea Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman”. Mai apoi, edilul municipiului husean, Ioan Ciupilan, a fost primit cu onoruri militare. Momentul cel mai emotionant a fost la intonarea IMNULUI NATIONAL.

A urmat slujba religioasa, oficiata de catre preotii Antohi Marius, Grosu Florin si Marcel Miron, cel din urma i-a indemnat pe cei prezenti sa fie mai calmi si mai protectori.

Au luat cuvantul: primarul Ioan Ciupilan, istoricul husean Costin CLIT

Festivitatea a fost incheiata cu o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Romani din Parcul Rodina. Rand pe rand, scolari, profesori si reprezentati ai administratiei Husi au depus cate o coroana.
Au depus coroane scolile: Colegiul Agricol” Dimitie Cantemir” Husi; Scoala Gimnaziala “Anastasie Panu”; Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Liceul Tehnologic Special “Sfanta Ecaterina”.

Scoala Gimnaziala Anastasie Panu!- Director Benchea Oana – Sacaleanu Carmen!

Colegiu Agricol Husi: Profesor Coman Marian-Profesor Poroşnicu Mihaela!

Intregul eveniment s-a finalizat cu defilarea Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman” inapoi catre garnizoana.

“Aceasta zi are valoare de referinta pentru istoria tarii noastre pentru ca dincolo de semnificatia ei strict istorica, aceea a eliberarii de sub ocupatie straina, in anul 1944, a ultimei bucati de pamant romanesc, glorifica faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului romanesc”a declarat Gabriel Romila, purtator de cuvant al Batalionului 202 Aparare CBRN (ID) General” Gheorghe Teleman” Husi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img