vineri, 29 martie, 2024

Ziua Drepelului National la HUSI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

26 iunie este Ziua Drapelului National al Romaniei, prilej cu care in toata tara sunt organizate ceremonii militar-religioase.

 Urmas al vechilor steaguri de lupta din Moldova si Tara Romaneasca, tricolorul a aparut in secolul al XIX-lea si a devenit simbol al identitatii si unitatii nationale. Pe campul de lupta sau in competitiile sportive, ca insemn al statului sau ca dovada de patriotism, ii insoteste pe romani de aproape doua secole. Ziua de 26 iunie a fost proclamata Zi a Drapelului National al Romaniei in mai 1998.

Ziua Drapelului National este marcata de autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari educative cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Sub Drapelul de lupta, militarii Batalionului 202 Aparare CBRN (interventie la dezastre),,General Gheorghe TELEMAN,, Ieri 26 iunie 2014 au participat la ceremonialul militar organizat cu acest prilej alaturi de trupe ale Ministerului Administratiei si Internelor si formatiunei de pompieri.

Drapelul a fost binecuvantat de un sobor de preoti si a fost ridicat ridicat pe catarg in acordurile Imnului national al Romaniei. La acest eveniment au fost invitati reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere, cadre active, civili ai urbei.

 Onorul la drapel a fost dat la sfarsitul ceremonialului, cand Drapelul de lupta a fost purtat de garda de onoare cu cinste In fata dispozitivului de defilare.

“Astazi, il vedem zi de zi pe institutiile publice, dar tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul capata suflet cand e purtat de un sportiv victorios sau cand onoreaza un militar cazut la datorie, dar si cand este pus la loc de cinste pe un varf de munte la altitudini la care romanii se incumeta sa ajunga. Este cel care ne umple de bucurie si ne sprijina in suferinta, fiind un simbol care se transforma in sentiment atunci cand se intalneste cu momente cheie din vietile noastre si din destinul tarii.”a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, responsabil cu informatiile si relatiile publice al B.202 Plutonier adjutant Mircea TOFAN

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img