marți, 19 martie, 2024

Ziua Eroilor, celebrata la Husi in trei puncte diferite – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Joi, 25 mai, cu ocazia Zilei Eroilor, sarbatorita anual de Inaltarea Domnului, in Cimitirul “Sf. Toma” din municipiul Husi, au avut loc momente militar-religioase pentru a marca sarbatoarea nationala de pomenire a tuturor eroilor romani cazuti, de-a lungul veacurilor, pe campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

In dimineata zilei de joi, militarii Batalionului 202 CBRN Husi, in frunte cu locotenent-colonelului Irinel Apostolescu, au depus o coroana la monumentul situat pe strada Dobrina.

Dupa aproximativ trei sferturi de ora, militarii Batalionului 202 CBRN Husi au depus o jerba de flori si la Monumentul Eroului Necunoscut din parcul Rodina

In jurul orei 10:30, edilul Ioan Ciupilan, impreuna cu militarii Batalionului 202 CBRN Husi, functionarii publici, dar si oameni simpli, a participat la o manifestatie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor Cazuti in Razboiul din 1916-1918, situat in zona Corni. Acolo, slujba religioasa a fost oficiata de catre un preot catolic.

O ora jumatate mai tarziu, incepand cu ora 12:00, in Cimitirul Eroilor al parohiei „Sfantul Toma “din Husi a fost organizata o alta ceremonie de depunere de coroane. Au participat veterani de razboi, credinciosi, elevii, consilieri locali, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Armatei Romane. Nu au lipsit nici reprezentantii principalelor structuri MAI sau MapN.

Aici, slujba religioasa a fost oficiata de catre preotul ortodox Marcel Miron. Apoi, primarul municipiului Husi a tinut un discurs, iar totul s-a finalizat cu o depunere de coroane la Monumentul Eroilor, situat in cimitir.

La eveniment a participat si deputatul Aurel Caciula, care a transmis urmatorul mesaj:

“Astazi este o zi mare, plina de incarcatura emotionala si spirituala, deoarece comemoram eroii, ostasii si luptatorii romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfit pe campurile de lupta, in lagare si in inchisori pentru apararea patriei si a credintei, pentru intregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului roman. HRISTOS S-A INALTAT!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img