joi, 28 martie, 2024

Ziua Nationala a Ambulantei, sarbatorita la Vaslui -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 25 iulie, in Sala Mare a Consiliului Judetean Vaslui a fost organizata festivitatea de celebrare a Zilei Nationale a Ambulantei.

Evenimentul a debutat cu prezentarea unor repere istorice a activitatii de salvare in Romania, dupa care directorul medical al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), Ana Maria Ungureanu, a tinut sa ofere cateva cifre cu privire la bilantul activitatii ambulantierilor vasluieni din 2016.

 Reprezentantul SAJ a punctat faptul ca serviciul de salvare are un parc auto invechit, iar cu toate acestea a reusit sa faca fata solicitarilor. Anul trecut au fost peste 53.000 de solicitari, media zilnica fiind de 146.

”Numarul de ambulante folosite in 2016 a fost de 29, din care 21 sunt de tip B1. Acestea au intre 10.000 si 900.000 km la bord, vechimea lor fiind de la 2 pana la peste 10 ani, majoritatea fiind cu un grad de uzura foarte ridicat”, a precizat medicul Ana Maria Ungureanu.

In cadrul aceleasi ceremonii, medicul Dan Ungureanu a prezentat povestea unui caz fericit, eroi fiind medicul Ioana Lupeica, asistentul medical Silvia Bazon si ambulantierul Mihai Pruteanu, care in 2011 l-au salvat de la moarte pe Vasile Adumitroaei, dupa ce a intrat in stop cardio-respirator in timpul unui meci de fotbal, disputat la Zapodeni.

Nu au fost uitate cadrele medicale de la SAJ care s-au remarcat la concursurile profesionale, primind din partea conducerii serviciului cate o diploma de merit.

La sarbatoarea Ambulantei a fost prezent si prefectul Eduard-Andrei POPICA, care a tinut sa evidentieze rolul si meritele serviciului de ambulanta in salvarea de vieti omenesti.

 ”Este un prilej de bucurie pentru ca asa cum ne-ati si prezentat, succesul dumneavoastra este incontestabil. 111 ani in care fiecar secunda a contat mult pentru domniile voastre si va felicit pentru daruirea pe care o dati in activitatea dumneavoastra. Sunt convins ca nu e usor in ceea ce faceti. Stiu dotarile actuale, deificitul de personal cu care va confruntati, insa va asigur de sprijinul meu. Ascultand cu atentie imnul institutiei, sunt convins de faptul ca Ambulanta are dreptul sa traiasca”, a spus prefectul Eduar-Andrei POPICA.

Ziua nationala a ambulantei este marcata, incepand cu anul 2015, la data de 28 iulie, pentru recunoasterea contributiei serviciilor de Ambulanta in asigurarea si mentinerea starii de sanatate a cetatenilor. A fost aleasa aceasta data deoarece la 28 iulie 1906 a aparut prima ”Salvare” din Bucuresti, la initiativa profesorului Nicolae Minovici.

In acest an se implinesc 111 ani de cand se vorbeste in Romania de Serviciul de Ambulanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img