marți, 19 martie, 2024

Ziua ZERO pentru Elena Udrea! Azi isi afla sentinta din dosarul “Gala Bute” – UPDATE

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt asteptati sa dea astazi sentinta in dosarul “Gala Bute”, in care Elena Udrea este acuzata, printre altele, de luare de mita si abuz in serviciu. 

La ultimul termen, din 1 martie, procurorul de sedinta a cerut pedepse cu executare spre maximum si in limitele prevazute de lege pentru Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu si Stefan Lungu.

In schimb, pentru Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Marius Botoroaga, procurorii au cerut pedepse cu executare, dar reduse cu o treime, dupa ce acestia si-au recunoscut vinovatia. Udrea a spus, la iesirea din sala de judecata, ca nu a avut nicio ezitare in declaratii de cand a inceput aceasta “nebunie”. Hotararea nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.
UPDATE:

Udrea a spus, la iesirea din sala de judecata, ca nu a avut nicio ezitare in declaratii de cand a inceput aceasta “nebunie”. Hotararea nu va fi definitiva, ci va putea fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

”Din punctul meu de vedere, in acest dosar nu poate exista decat o decizie de achitare (…) In general am vazut ca in ultimii ani femeile au curaj mai mare decat barbatii sa spuna ceea gandesc cu adevarat. De aceea este mai bine sa fi judecat de un complet de femei. Lucrurile nu mai sunt cum erau acum doi ani. Au iesit la iveala multe dedesupturi, multe adevaruri din spatele acestor anchete”, a declarat Elena Udrea.

Intrebata cum vede perspectiva pedepsei cu inchisoarea, care s-ar putea ridica la 21 de ani, Udrea a glumit. ”Am 43 de ani, nu 21”. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img