vineri, 29 martie, 2024

1,26 mg/l alcoolemia unui ieşean depistat la volan

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate.

În data de 18 martie, în jurul orei 18.10, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit, pentru control, pe D.J. 249A, pe raza localităţii de frontieră  Mânzăteşti, un autoturism înmatriculat în România.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român C.F., în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul S.P.R. Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Institutul de Medicină Legală Iaşi în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img