News Flash:

1 iunie la Inspectoratele de Politie si de Urgenta VASLUI-FOTO

2 Iunie 2016
2049 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 150 de copii, insotiti de cadre didactice au vizitat miercuri,1 iunie, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, in cadrul unei actiuni organizate cu prilejul „Zilei Internationale a Copilului”.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui proiect national intitulat „Scoala sigurantei Tedi” in care Inspectoratul General al Politiei Romane este partener. Scopul proiectului este informarea copiilor privind potentialele pericole si furnizarea de solutii, prin metode educative specifice varstei lor.

Beneficiarii proiectului sunt elevii de clasa I, ce se afla la inceputul unei etape importante a vietii, iar in cadrul acestei activitati informatiile au fost diseminate tuturor copiilor din clasele I-IV din cadrul Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Cei mai mici participanti la trafic si-au putut verifica cunostintele rutiere vizionand un film intitulat „Drumul colorat”.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentata o parte din tehnica utilizata de politisti in cadrul misiunilor operative. Principalele puncte de atractie pentru copii au fost mijloacele specifice de interventie ale politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale. Astfel, cei mici au putut observa dotarea in materie de armament si echipamente de protectie folosite in activitate de „mascati”.

Specialistii criminalisti au prezentat trusele specializate si echipamentele criminalistice necesare descoperirii tipurilor de categorii de urme existente in campul infractional. Copii s-au aratat interesati si de modul in care se ridica amprentele.

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui ureaza La multi ani tuturor copiilor si multumeste celor care si-au sarbatorit aceasta zi alaturi de politisti.

Cu ocazia Zilei internationale a Copilului si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a fost vizitat de peste 300 de copii din tot judetul, atat la sediul unitatii, situat pe strada Castanilor nr. 9, Vaslui, cat si la sediile tuturor subunitatilor (Detasamentul de Pompieri Barlad, Sectia de Pompieri Husi, Garda nr. II de Interventie Negresti si Punctul de Lucru din orasul Murgeni).

Sarbatoritiilor zilei li s-au prezentat tehnica si echipamentul din dotare subunitatilor cu care pompieri intervin in situatii de urgenta, tehnici de acordare a primului ajutor calificat si informatii despre modul de comportare in diferite situatii de urgenta. Cei care au dorit au avut posibilitatea sa echipeze o parte din echipamentul de protectie al salvatorilor.

De asemenea, cei mici au primit o serie de materiale informative, fiind in acest fel, initiatii intr-o pregatire de conduita preventiva in cazul producerii unor evenimente neplacute.

Galerie Foto

arhiva_copii_2.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0778 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032587 (s)