vineri, 29 martie, 2024

10.000 de euro de la stat pentru romanii care vor sa isi deschida o afacere. Ce trebuie sa faci pentru ei

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a aprobat modificarea si completarea normelor metodologice cu privire la stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre debutanti in afaceri

Astfel, romanii care vor sa debuteze in afaceri vor putea primi un ajutor de stat de pana la 45.245 lei (circa 10.000 de euro) pentru investitii, prin Programul SRL-Debutant 2016, potrivit proiectului de procedura de derulare a acestei scheme de finatare, publicate duminica de Ministerul Economiei.

Programul va fi implementat impreuna cu o institutie de credit (banca) partenera, anul acesta.

Ca si pana acum, si in anul 2016 intensitatea finantarii nerambursabile este de 50%. Aceasta inseamna ca un antreprenor debutant va putea obtine pana la circa 10.000 de euro finantare de la stat, insa omul de afaceri va trebui sa puna si el inca pe atat, din surse proprii, pentru investitia in afacere.

Practic, pentru a obtine ajutor financiar nerambursabil de 10.000 de euro, anreprenorul debutant trebuie sa isi asigure din start un necesar de 20.000 de euro.

Cine va putea lua banii:

– Prin Programul SRL-D se acorda facilitati pentru microintreprinderile nou-infiintate, conduse de intreprinzatorii debutanti in afaceri, care desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata debutanta (SRL-D).

– Firma beneficiara trebuie sa fi fost infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati.

– Antreprenorii beneficiari trebuie sa nu fie la prima afacere. Aceasta inseamna ca vor fi exclusi de la finantare cei care au mai avut firme sau au derulat activitate economica in calitate de persoana fizica autorizata (PFA), precum si cei care au sau au avut parti sociale sau actiuni la alte companii.

– Firma beneficiara trebuie sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev 2).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img