News Flash:

10.000 de oameni au protestat la Belgrad impotriva presedintelui Aleksandar Vucic si a Partidul Progresiv Sarb

21 Ianuarie 2019
511 Vizualizari | 0 Comentarii
protest belgrad vucic putin 329023

Peste 10.000 de persoane au mărşăluit prin Belgrad sâmbătă seara pentru a protesta faţă de preşedintele Aleksandar Vucic şi Partidul Progresiv Sârb (SNS) pe care îl conduce, solicitând respectarea libertăţii presei ca precondiţie pentru alegeri libere şi corecte, scrie Reuters.

Protestatarii mobilizaţi de Alianţa pentru Serbia, o grupare formată din 30 de partide şi organizaţii de opoziţie, au purtat insigne pe care scria „A început” şi au scandat „Vucic, hoţul”, în al optulea protest săptămânal consecutiv.

„Singura cerere pe care o avem este ca acest regim malefic să dispară”, a declarat Branisalv Trifunovic, un actor a ţinut un discurs în faţa mulţimii, la fel ca în celelalte săptămâni de proteste. „Vrem alegeri, dar libertatea trebuie să fie pe primul loc”.

Nimeni din biroul lui Vucic nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Preşedintele a afirmat anterior că nu va ceda în faţa cererilor opoziţiei privind reforma electorală şi creşterea libertăţii presei „chiar dacă vor fi cinci milioane de persoane pe stradă” însă a precizat că este dispus să testeze popularitatea partidului său în alegeri anticipate.

Ultimul protest a venit după o vizită la Belgrad a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a fost întâmpinat de zeci de mii de persoane aduse cu autobuzele din toată Serbia.

„Am venit aici ca să îmi exprim nemulţumirea faţă de elita aflată la conducere. Ei controlează presa, m-am săturat de toată corupţia”, a afirmat Ljiljana Zivanovic, o pensionară de 64 de ani.

Protestele s-au extins în mai multe oraşe din Serbia iar vineri au avut loc manifestaţii în Novi Sad, al doilea oraş ca mărime, în oraşul sudic Nis şi în alte câteva localităţi.

„Am venit aici să protestez pentru că nu mai există niciun stat. Toată puterea este concentrată în mâinile unui singur om”, a declarat Luka Tropkovic, student la Facultatea de Arte din Belgrad.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015850 (s)