sâmbătă, 20 aprilie, 2024

10 alimente pe care trebuie sa le consumi atunci cand vrei sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa slabesti nu inseamna ca trebuie sa tii diete draconice, ci sa consumi alimente care si-au dovedit eficacitatea in cresterea duratei de viata si in buna functionare a corpului si a mintii. Consumarea alimentelor neprocesate este un prim pas catre o minte si un corp sanatoase. Trebuie sa adaugi in meniul tau: grasimi bune, fibre, fructe si legume. Probabil ai auzit despre alimentele naturale care iti pastreaza sanatatea corporala dar care te pot ajuta si in situatia in care vrei sa slabesti. Ideea este simpla: scapa de zaharul procesat si mananca fructe, cum ar fi coacazele, alege fibrele si carbohidratii integrali pentru micul dejun si consuma mai multe legume. Ca sa-ti reimprospatezi memoria, iti prezentam cele mai bune 10 alimente pe care trebuie sa le consumi atunci cand vrei sa slabesti. Insa, inainte de a face schimbari majore in dieta si in stilul tau de viata te sfatuim sa consulti un nutritionist.

1. Ceaiul verde. Aceasta bautura are efecte magice si este unul dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma. Contine foarte multi antioxidanti si este un aliat pretios atunci cand vrei sa slabesti. Studiile au aratat ca substantele active din ceaiul verde contribuie la indepartarea grasimii care se acumuleaza la nivelul celulelor.

2. Iaurtul. Iaurtul natural contine probiotice care contribuie la imbunatatirea digestiei la nivelul stomacului. Un stomac sanatos este un scut impotriva rezistentei la leptina, unul dintre factorii hormonali responsabili pentru aparitia obezitatii. Alege iaurtul integral in locul iaurtului degresat sau al celor cu fructe. Acestea din urma contin o cantitate ridicata de zahar care contribuie la cresterea riscului de diabet si afectiuni cardiace.

3. Fulgii de ovaz. Studiile au indicat faptul ca oamenii care consuma in mod regulat fulgi de ovaz in locul cerealelor la punga au un nivel optim de colesterol si o greutate corespunzatoare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca fulgii de ovaz contin suficient de multe fibre incat sa asigure o senzatie de satietate pana la momentul mesei de pranz. Evitati fulgii de ovaz indulciti si alegeti-i pe cei simpli!

4. Avocado. Oare exista ceva la care avocado sa nu fie bun? Avocado contine o cantitate remarcabila de grasimi sanatoase, fiind in acelasi timp foarte satios si un inamic al colaceilor de grasime de pe burta.  Grasimile sanatoase din avocado asigura o senzatie de satietate prelungita si te alimenteaza cu nutrienti naturali si sanatosi. Atunci cand asigura organismului tau grasimi sanatoase, acesta va elimina treptat grasimile nesanatoase stocate.

5. Orzul. Orzul este o cereala foarte bogata in fibre, originara din Orientul Mjlociu, folosita cel mai des pentru aluatul de paine sau ca un inlocuitor pentru orez. La fel ca orice alta cereala integrala, orzul este un element important in orice dieta pentru slabit.

6. Migdalele. Migdalele, la fel ca si celelalte nuci, au fost multa vreme evitate din cauza mitului ca au un continut foarte mare de acizi grasi. Studiile au aratat ca migdalele se numara printre cei mai buni stimulenti ai procesului de slabire. Migdalele contin multe grasimi bune care ajuta corpul in diverse feluri (digestive, senzatie de satietate prelungita), sunt delicioase si le putem gasi oriunde.

7. Coacazele/afinele. Pe langa faptul ca sunt delicioase si reprezinta un desert excelent, coacazele aduc o multime de beneficii sanatatii. Sunt pline de antioxidanti si contin foarte multa vitamina C si E. Studiile au confirmat faptul ca un consum regulat de coacaze contribuie la scaderea in greutate. Pot fi consumate ca atare, adaugate peste fulgii de ovaz la micul dejun sau transformate intr-un suc delicios.

8. Miso. Stravechea supa japoneza, care contine un amestec de pasta de fasole si tofu, ceapa si alge, este delicioasa, plina de savoare, iar fiecare bol de supa contine doar 25 de grame de carbohidrati si 2 grame de proteine. Are un contin ridicat de acizi grasi si este bogata in vitamina B12.

9. Fasolea. Fasolea, cu toate varietatile ei, contribuie la scaderea in greutate in mai multe feluri. Fasolea tempereaza pofta pentru snacks-uri si alimente neprocesate si stimuleaza procesul de ardere al grasimilor si caloriilor. Fasolea este un protector pentru inima si contribuie la reglarea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol. 

10. Varza murata. La fel ca si celelalte legume fermentate, varza acra contine foarte multe probiotice care contribuie la mentinerea sanatatii florei intestinale. O flora intestinala sanatoasa contribuie la mentinerea unui sistem imunitar puternic si protejeaza impotriva inflamatiilor cornice ale stomacului si a rezistentei la insulina, factori asociati obezitatii.

sursa: eva.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img