joi, 28 martie, 2024

10 ani de la moartea lui Marian Cozma, handbalistul ucis la Veszprem în Ungaria

Distribuie:

Publicat:

Vineri se împlinesc zece ani de la dispariţia fulgerătoare a celui care a fost Marian Cozma, handbalistul ucis pe 8 februarie 2009 la Veszprem din Ungaria.

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal de pe strada Virág Benedek din orașul maghiar Veszprém împreună cu alți colegi, pentru a sărbători nașterea copilului unuia dintre colegii săi. A avut loc o altercație, Cozma fiind atacat de un grup de trei bărbați, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Această plagă i-a cauzat decesul.

Alți doi colegi, croatul Ivan Pešić și sârbul Žarko Šešum au fost și ei atacați, primul fiind înjunghiat în rinichi, iar cel de-al doilea suferind un traumatism cranio-cerebral. Un alt handbalist maghiar, dar născut in România, Ferenc Ilyés, a încercat să-l salveze făcându-i respirație gură la gură, dar nu a reușit. Cozma mai fusese implicat într-un incident asemănător în 2005, când a fost înjunghiat de un grup de opt persoane, suporteri ai unei echipe adversare, la București, scăpând cu viață și reușind să revină în scurt timp pe teren.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federației Române de Handbal a decis ca Centrul Național Olimpic de Excelență de la Sighișoara să poarte numele sportivului, iar în Veszprém s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img