News Flash:

10 beneficii ale curei cu clorofilă

14 Ianuarie 2022
124 Vizualizari | 0 Comentarii
clorofila

Pigment care dă culoarea verde specifică, clorofila este esenţială în fotosinteză, transformând lumina soarelui în energia necesară creşterii plantelor.

Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Mai mult, structura chimică a acestora este asemănătoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobină) şi magneziu (pentru clorofilă). Aşadar, se poate spune despre clorofilă că este „sângele verde”, iar cura cu această substanţă este binevenită în această perioadă, mai ales că ne ajută să scăpăm de toxinele pe care le-am acumulat în lunile de iarnă.

Beneficii ale curei  

Combate cancerul. Crorofila oferă protecţie faţă de substanţele carcinogene, de toxinele din carnea prăjită şi de particulele poluante din atmosferă. De asemenea, blochează în corp metabolismul substanţelor pro-carcinogene care alterează ADN-ul. Clorofila poate inhiba şi carciogeneza (procesul prin care o celulă normală este transformată într-una malignă).

Are acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă. Clorofila conţine vitaminele A, C şi E, renumite pentru valoarea lor antioxidantă şi pentru reducerea inflamaţiilor din organism.

Ajută la eliminarea metalelor grele. Clorofila este unul dintre cei mai importanţi agenţi chelatori din natură. Plumbul şi mercurul sunt câteva dintre metalele care pot fi eliminate cu ajutorul curei cu clorofilă.

Combate respiraţia urât mirositoare. Clorofila are valoare antiseptică, acţionând ca un deodorant natural şi eliminând respiraţia urât mirositoare, dar şi mirosul neplăcut al corpului. Magneziul, care se regăseşte din abundenţă în clorofilă, are efect alcalinizant, normalizând echilibrul acido-bazic.

Întăreşte imunitatea. Un derivat din clorofilă, clorofilina, creşte numărul şi activitatea celulelor B şi T, cu rol în apărarea contra agenţilor infecţioşi.

Curăţă ficatul de intoxicaţia cu medicamente sau cu alcool.

Magneziul din compoziţia clorofilei recomandă această substanţă şi pentru refacerea muşchilor, la persoanele care fac efort fizic.

Îmbunătăţeşte flora intestinală, ajutând la curăţarea colonului de toxine.

Magneziul din clorofilă ajută la transportul oxigenului la toate celulele şi ţesuturile corpului.

Favorizează asiminlarea vitaminelor şi mineralelor în organism.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036282 (s)