miercuri, 24 aprilie, 2024

10 Decembrie – Ziua ANOFM

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aniverseaza 21 de ani de activitate

10 Decembrie este o zi deosebit de importanta pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, zi in care aniversam 21 de ani de activitate. In aceasta perioada institutia noastra s-a transformat, a evoluat si a acumulat o experienta bogata, deosebit de important in acest proces fiind sprijinul acordat de Uniunea Europeana si schimbul de bune practici cu institutiile similare din statele membre UE.

ANOFM functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si are rolul de a pune in aplicare politicile si strategiile guvernamentale privind ocuparea fortei de munca, punand accent pe indeplinirea obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv: cresterea ocuparii fortei de munca prin diminuarea somajului de lunga durata, a somajului in randul tinerilor, dar si a altor categorii de persoane care intampina dificultati de integrare pe piata muncii. Demn de mentionat este faptul ca in acest an rata de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 ani a fost de 71,6%, depasind tinta nationala de 70% stabilita in contextul Strategiei Europa 2020 cu 1,6 puncte procentuale.

In vederea indeplinirii obiectivelor stabilite prin Strategia Europa 2020, ANOFM are in derulare proiecte non-competitive finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, in valoare totala de peste 600 de milioane de euro, proiecte in care sunt implicate toate agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca. Acestea au drept scop cresterea gradului de ocupare si a competentelor profesionale ale persoanelor in cautarea unui loc de munca pe piata muncii, sporirea sanselor de ocupare pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile (tineri, someri de lunga, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati etc), acordarea de facilitati angajatorilor pentru a incadra persoane din randul somerilor.

Implicarea si activitatea tuturor stau la baza acestei institutii, constituind in viitor garantia esentiala a capacitatii de a indeplini obiectivele fundamentale ale activitatii sale.

Cu aceste ganduri, doresc sa multumesc angajatilor Serviciului Public de Ocupare, membrilor Consiliului de Administratie al ANOFM, colaboratorilor nostri pentru sprijinul acordat in indeplinirea obiectivelor institutiei noastre. In egala masura subliniez deosebita importanta a reprezentantilor mass-media si a societatii civile pentru interesul permanent aratat activitatii noastre, in vederea informarii corecte a opiniei publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img