marți, 19 martie, 2024

10 fructe exotice care te ajuta sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Fructele contin un numar mare de substante nutritive care accelereaza metabolismul ceea ce va conduce la pierderea in greutate. Totodata, exista cateva fructe care contin anumite substante care reduc pofta de mancare astfel incat, incluzandu-le in dieta ta zilnica, nu vei pune la loc kilogramele date jos; din contra, vei continua sa scazi in greutate.

Potrivit site-ului womens24x7.com exista 10 fructe exotice care contin substante si nutrienti ce te vor ajuta sa slabesti in mai multe moduri, fie ca este vorba de accelerarea metabolismului, fie ca pur si simplu te vor ajuta sa mananci mai putin. Cunoscand aceste fructe, precum si modul in care fiecare in parte te pot ajuta sa slabesti, le vei putea alege pe cele mai potrivite pentru a fi incluse in meniul tau zilnic.

1. Mango african

Mango african nu doar te ajuta sa slabesti, dar contribuie in mod substantial la imbunatatirea sanatatii tale.

Acest fruct contine enzime digestive care ajuta la descompunerea proteinelor si sustine o buna functionare a sistemului digestiv. Este un fruct extrem de pretios si in lupta impotriva aciditatii gastrice si a digestiei proaste datorita enzimelor pe care le contine, care alcalinizeaza aciditatea din stomac.

Datorita continutului ridicat de fibre pe care mango il contine, senzatia de satietate persista un timp mai indelungat. La aceasta se adauga ca faptul ca, gratie anumitor substante minerale  pe care le contine, consumul de mango ajuta la controlul hormonului numit leptina, cel care este responsabil de senzatia de foame si prin urmare de controlul apetitului.

2. Carambola sau Fructul-stea

Carambola sau Fructul-stea este un fruct tropical, relativ exotic la noi in tara, unde poate fi cumparat la bucata. Fructele sunt suculente, crocante, cu pulpa galbena cand sunt coapte, iar coaja are o culoare galbena spre portocaliu.

Carambola este o sursa bogata de fier, vitamina C si vitamina A Este, de asemenea, si o sursa buna de fibre alimentare si de aceea poate contribui la pierderea in greutate. Fibrele te ajuta sa te simti satul si-ti scad pofta de mancare astfel incat este putin probabil sa mananci mai mult la mele principale sau sa fii tentat sa exagerezi cu gustarile intre mese. Nu uita de exercitiile fizice! Mineralele continute de aceasta Stea iti vor asigura energia necesara unui antrenament intens la sala.

3. Guarana

Guarana este un stimulant si de aceea este foarte des recomandat in curele de slabire, pentru persoanele care sufera de obezitate si celulita.

Guarana influenteaza metabolismul tesutului nervos, suprima senzatia de oboseala, de epuizare si de foame si ajuta la inlaturarea acidului lactic din muschi, sporind in felul acesta randamentul fizic si psihic.

Un studiu din 2001 publicat in Journal of Human Nutrition and Dietetics concluzioneaza ca guarana are potentialul de a incuraja pierderea semnificativa in greutate, atunci cand este consumat in mod corespunzator . Important de retinut este faptul ca nu se consuma concomitent cu alte produse care contin cafeina, ca de exemplu cola, ciocolata, ceai negru sau cafea.

4. Fructul de Acai

Acai este un fruct al unui palmier amazonian cu o lunga istorie de utilizare pe teritoriul Braziliei.

Nu exista o dieta bazata pe fructele Acai, consumul caestora urmand regula tuturor fructelor recomandate in cure de slabire. Nu combinate cu alte feluri de mancare, ci ca masa de sine statataore sau inainte de masa.

Fructele Acai sunt cunoscute in primul rand pentru proprietatile antioxidante, care le depasesc pe cele ale altor produse cum ar fi afinele sau vinul rosu.

Cu privire la efectele fructelor de Acai asupra greutatii, fructele de Acai contin o combinatie esentiala de acizi grasi, amino acizi si fitosteroli care lucreaza la unison pentru imbunatatirea metabolismului, a digestiei si reducerea poftei de mancare.

5. Litchi

Litchi sau “ darul pentru o viata plina de bucurie”, traducerea din chineza, isi merita pe deplin numele.

Litchi contribuie la cresterea nivelului de energie al organismului, creste nivelul fluidelor organismului, fiind totodata extrem de bogat in vitamina C (contine aproximativ 40% mai multa vitamina C decat portocala).

Aceste fructe sunt sarace in calorii, dar abunda in fibre alimentare, foarte importante pentru persoanele preocupate de greutatea corporala in exces. Este si o sursa foarte buna de vitamine apartinand complexului B, vitamine esentiale pentru metabolizarea carbohidratilor, proteinelor si grasimilor.

6. Garnicia cambogia

Garnicia cambogia este un mic arbust originar din sud-estul Asiei al carui fruct constituie un excellent remediu natural contra obezitatii.

Cercetarile actuale explica rezultatele spectaculoase prin prezenta in acest fruct a acidului hidroxicitric (HCA) cunoscut pentru reducerea capacitatii grasimilor de a se depozita. Fructul de Garnici cambogia contine deasemenea o enzima ce inhiba transformarea carbohidratilor in grasime.

Acesta contine, de asemenea lyase citrat , o enzima care face mai greu pentru ca organismul sa ia carbohidrati si le transforma in grasime .

7.  Papaya

Papaya a devenit cunoscut la scara mondiala in momentul in care a fost prezentat drept unul din principalele fructe recomandate pentru mentinerea frumusetii si tineretii „Fructul ingerilor”, asa cum mai este numit, este bogat in vitamine, cele mai mari concentratii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu si betacaroten.

Avand doar 39-40 de calorii la 100 de grame sa nu ne mai intrebam de ce este recomandat in curele de slabire!

Semintele de Papaya sunt pisate si utilizate in mancaruri datorit proprietatilor antiinflamatoare si analgezice, „Fructul ingerilor” fiind recunoscut si pentru ajutorul dat in accelerarea proceselor de cicatrizare a ranilor si in vindecarile postoperatorii.

8. Pitaya

Rareori consumat si mai putin cunoscut, pitaya este un fruct extrem de nutritiv. Cunoscut si sub numele de fructul dragonului, acesta are forma rotunda sau ovala, coaja rosie sau roz, pulpa dulce si seminte negre.

O portie de 100 g de fructul dragonului include 1 g de fibre, ceea ce te ajuta sa eviti constipatia, sa-ti imbunatatesti sanatatea sistemului digestiv si sa-ti controlezi greutatea.

Semintele acesui fruct sunt bogate in acizi grasi Omega-3 si Omega-6 care reduc nivelul trigliceridelor si scad riscul tulburarilor cardiovasculare. Considerat un superaliment, fructul dragonului are o serie de calitati pentru care merita sa-l cauti in supermarket.

9. Nuca de cocos

Nuca de cocos constituie un aliment de baza, din care se poate consuma pulpa, apa si laptele.

Bogat in proteine, miezul alb al nucii de cocos contine vitamina B, zinc, fosfor si fier.

Multa vreme uleiul de cocos a fost blamat, fiind considerat nesanatos din cauza nivelului mare de grasimi. Abia recent s-a demonstrat contrariul. Grasimile din acest ulei sunt foarte bune pentru sanatatea nostra, prin prezenta acidului lauric, pe care il mai gasim doar in laptele de mama. Este cel care face laptele de mama atat de bine digerabil, protejand organismul de infectii si sprijinind sistemul imunitar.

Uleiul organic, virgin, obtinut prin presare manuala este considerat cel mai sanatos ulei folosit in alimentatie. Nu este cazul si uleiului de cocos procesat, hidrogenat.

A nu se confunda insa laptele de cocos cu apa de cocos, aceasta din urma fiind cea care se aude atunci cand luati o nuca proaspata si o agitati. Este bogata in electroliti: potasiu, calciu, sodiu. Prezenta electrolitilor in organism este critica pentru functionalitatea nervilor si a muschilor, hidratare si mentinerea nivelului ph-ul din sange.

10. Zmeura

Am lasat acest fruct la sfarsit tocmai pentru ca la noi nu este considerat un fruct exotic. Mai mult decat atat este sezonul lui… deci profitati!

Zmeura este un fruct dulce cu cel mai ridicat continut de fibre vegetale (35%) motiv pentru care este recomandata atat in curele de slabire cat si pentru prevenirea si tratarea constipatiei. Se recomanda o cura de 10 zile, in care se consuma dimineata si seara, pe stomacul gol, cel putin 100g de zmeura.

Nu numai cantitatea de fibre continuta o fac un fruct unicat, ci si diversitatea antioxidantilor este remarcabila si unica printre fructe: antocianine, flavonoli (quercetina, kaempferol), flavanoli (catehine, epicatehine), taninuria, acizi hidroxibenzoici, acizi hidroxicinamici, resveratrol.

Acesti antioxidanti au efect anticancerigen si protector impotriva bolilor cronice si degenerative, dintre care: obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afectiuni ale sistemului osteoarticular si nervos.

Zmeura contine un fitonutrient denumit de cercetatori “rheosmina”, renumit pentru efectele benefice in bolile metabolice. Rheosmina creste metabolismul celulelor adipoase, prin cresterea activitatii enzimatice si a consumului de oxigen la acest nivel, fapt care duce la eliminarea si utilizarea depozitelor de grasime.

Sursa: RevistaBlogurilor.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img