miercuri, 24 aprilie, 2024

10 ianuarie 1475 – 548 de ani de la strălucita victorie a lui Ștefan cel Mare la Podul Înalt-Vaslui!

Distribuie:

Publicat:

Ştefan cel Mare va fi evocat în centrul civic al municipiului Vaslui, începând cu ora 10, cu prilejul împlinirii a 548 de ani de la bătălia câştigată de marele domnitor la Podul Înalt.

Manifestarea cuprinde un ceremonial militar și religios, o evocare a evenimentului istoric, depuneri de coroane la statuia lui Ștefan cel Mare și o paradă militară.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că Ștefan cel Mare a fost o personalitate copleșitoare, care a definit epoca prin faptele sale de vitejie.

„A fost o personalitate copleșitoare, care a marcat istoria acestui pământ, făcând epocă. Mi se pare firesc să amintim de epoca lui Ștefan cel Mare, ca una distinctă, care să cuprindă și portretul omului, care a fost marele domnitor, și care a dat întregii epoci strălucirea sa. Vorbim despre una dintre cele mai mari personalități, care a fost sanctificată, pentru că reprezintă un moment simbolic deosebit de afirmare a locuitorilor acestui pământ, afirmare care i-a adus recunoaștere din partea puterilor europene de la acea vreme”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img