vineri, 19 aprilie, 2024

10 obiceiuri care iti ucid rinichii si de care ar trebui sa uiti pentru totdeauna! Incepe din urmatoarea dimineata

Distribuie:

Publicat:

Rinichii au o importanta covarsitoare in corpul omenesc. Acest filtru organic are o sarcina dificila – curatarea sangelui de toxine de orice fel, microbi si infectii. De asemenea rinichii regleaza echilibrul dintre apa si sare in organism, reduce tensiunea arteriala si productia de celule rosii din sage. Lista poate continua, dar ne vom opri asupra modului in care subestimam activitatea acestui organ.

Cei mai multi dintre noi sunt familiari cu aceste obiceiuri, dar nu se gandesc ce daune provoaca.

OBICEIURI CE AFACETEAZA RINICHII

1. Alcoolul si fumatul
Deja este demonstrat faptul ca fumatul si consumul de alcool afecteaza sanatatea. Obiceiurile nocive agraveaza functiile renale, deoarece acestea nu pot face fata numarului mare substante toxice, ce patrund in corp.
Numai in filme se fumeaza si se bea frumos, insa in realitate – este o sinucidere lenta. Ganditi-va la asta atunci cand fumati sau luati o sticla de bere.

2. Lipsa de somn
Anume in timpul noptii tesutul renal se reinnoieste. Daca in mod constant aveti insuficienta de somn, acest proces nu trece definitiv, ceea ce poate duce la o dereglare a functiei rinichilor.

3. Consmul excesiv de cofeina
Cofeina, care este continuta in cafea si multe bauturi racoritoare, in cantitati mari, este daunatoae pentru intregul corp, in special pentru rinichi. Ea are propritati diuretice puternice, deshidrateaza organismul si impune rinichii sa functioneze in zadar, ceea ce creeaza o povara suplimentara pentru ei.

4. Sedentarismul
De multe ori, mai ales din cauza unui loc de munca sedentar, are loc stagnarea rinichilor. Pentru a restabili circulatia sangelui, la fiecare ora, faceti putina gimnastica. Exercitiile fizice regulate vor preveni aparitia pietrelor la rinichi.

5. Lipsa Vitaminei B6
Pentru ca rinichii sa functioneze bine, trebuie sa consumati zilnic in medie 1,3 ml de vitamina B6. Aceasta se gaseste in carnea de pui, peste, cartofi si multe fructe, cu exceptia celor citrice.

6. Golirea intarziata a vezicii urinare.
Retentia permanenta de urina in vezica urinara poate duce la insuficienta renala si incontinenta.

7. Cantitatea excesiva de sodiu
Principala sursa de sodiu pentru om este sarea de masa. Dar, daca abuzati de ea, atunci rinichii ca principalul reglator al metabolismului apei si sarii, nu-si pot indeplini functia. Rata zilnica de sare pentru un adult este de pana la 5-6 grame. Urmati acest sfat: nu adaugati sare in mancare – va veti obisnui repede si veti simti mai bine gustul mancarii.

8. Dietele exagerate
Dietele care ard grasimile din organism, in esenta, golesc rinichii si ii lipsesc de protetie. Ca rezultat, ei primesc o lovitura dubla: pe de o parte, filtreaza sangele dezechilibrat, iar pe de alta parte – nu primesc substantele nutritive.

9. Excesul de proteine
Proteina nu este in masura sa se acumuleze in organism, ca grasimea. Prin urmare, excesul de proteine suprasolicita rinichii. In cazul in care rinichii nu pot face fata acestor schimbari, atunci se pot forma pietre.

10. Utilizarea insuficienta a apei.
Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img