marți, 23 aprilie, 2024

10 superalimente care intaresc sistemul imunitar si tin raceala la distanta

Distribuie:

Publicat:

Suntem in plina iarna, racelile si gripa si-au facut deja aparitia, iar meteorologii anunta temperaturi in scadere. O cale excelenta prin care va puteti feri de gripa si raceala in sezonul rece este intarirea imunitatii organismului, prin consumul alimentelor bogate in vitamine si nutrienti, scrie thefreshtoast.com. Topul alimentelor care intaresc sistemul imunitar: 

Varza kale. Kale are un numar redus de calorii si este bogata in fibre, fiind un aliment perfect atat pentru cei care vor sa isi intareasca sistemul imunitar, cat si pentru persoanele care lupta cu kilogramele in plus. 

Pere. Cu o textura uimitor de suculenta, perele contin vitamina C si o cantitate importanta de minerale si fibre. Pot fi un desert excelent pentru cei care vor sa renunte la dulciurile pline de zahar. 

Banane. Bogate in potasiu, vitamina C si vitamina D, bananele contin fibre si ajuta la metabolizarea globulelor rosii si a proteinelor. 

Curmale. Curmalele contin vitamine, minerale si fibre, fiind lipsite de colesterol, si contin cantitati reduse de grasimi. Acestea sunt, de asemenea, bogate in proteine, ajutand muschii sa fie puternici si mentinandu-va in forma. 

Varza de Bruxelles. Continand necesarul zilnic de vitamina K si C, varza de Bruxelles este cunoscuta pentru intarirea sistemului imunitar, scaderea riscului de cancer si diabet. Datorita vitaminei K, intareste oasele, prevenind fracturile si leziunile. 

Sfecla. Sfecla este un indulcitor natural, fiind bogata in substante nutritive si minerale. Este un aliment excelent atunci cand vine vorba de sistemul imunitar, prevenirea bolilor de inima, scaderea tensiunii arteriale si dilatarea vaselor de sange. 

Broccoli. Contine cantitati mari de vitamina C si vitamina A. Intareste sistemul imunitar, fiind asociat cu prevenirea cancerului si ii ajuta pe cei care sufera de astm si anumite alergii. 

Varza. Varza este asociata cu prevenirea cancerului si cu imbunatatirea sanatatii inimii datorita proprietatilor sale antiinflamatorii. 

Telina. Telina are un gust intens care o face perfecta pentru supe, tocanite si piureuri. In plus, specialistii o recomanda pentru proprietatile sale benefice atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar. 

Chimen dulce. Pe langa intarirea sistemului imunitar, chimenul dulce amelioreaza durerile si imbunatateste sanatatea creierului.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img