vineri, 29 martie, 2024

10 trucuri de pe vremea bunicilor nostri care inca mai functioneaza si astazi

Distribuie:

Publicat:

Unele trucuri sunt atat de geniale, incat sunt folosite de generatii la rand. Uneori totusi timpul isi spune cuvantul si acestea se uita. Astazi va vom aminti de lucrurile frumoase din trecut si a facut o selectie cu 10 trucuri extrem de utile pe care le-au folosit bunicii nostri.

1. Trandafirii rezista de 2 ori mai mult daca adaugati in apa lor 1/2 de pastila de aspirina. Aspirina previne putrezirea apei si permite pastrarea indelungata a crizantemelor, cuisoarelor, gladiolelor si trandafirilor. In apa narciselor e mai bine sa adaugati un varf de cutit de sare, pentru gherghine e mai indicat putin otet.

2. Folositi elastic pentru a-l invata pe copil sa tina corect pixul. Imbracati elasticul pe mana la nivelul incheieturii, apoi introduceti pixul intre mana si elastic si intoarceti-l la 180°. Astfel pixul va sta in pozitia corecta.

3. Presarati sare pe pata de grasime. Sarea va absorbi o buna parte din grasime. Petele mari vor fi apoi usor de eliminat, iar petele mici s-ar putea sa dispara chiar atunci.

4. Oja uscata poate fi dizolvata cu solutie de indepartat oja. Cateva picaturi de solutie de indepartat oja vor rezolva aceasta problema. Important e sa nu exagerati: prea multa solutie va dilua culoarea ojei.

5. Cratita arsa poate fi curatata usor fierband in ea solutie de sare. Aceasta metoda functioneaza chiar si in cele mai grave cazuri. Umpleti cratita cu apa, adaugati cateva linguri de sare si fierbeti timp de 15-20 de minute.

6. Mainile pot fi curatate de urme de sfecla cu ajutorul lamaii. Sapunul obisnuit de obicei nu ajuta in astfel de cazuri. Pentru a scapa de petele de sfecla sau fructe de padure, folositi suc de lamaie sau stergeti pielea cu o felie de lamaie.

7. Ouale nu vor crapa daca le veti fierbe in apa cu sare. Sarea va preveni iesirea albusului din oul crapat si totodata nu va avea nici un impact asupra gustului oualor.

8. Ca sa nu faceti faramituri de paine cand o taiati, inmuiati cutitul in apa clocotita. Painea proaspata face multe faramituri cand este taiata. Daca veti inmuia cutitul in apa clocotita, dupa care veti sterge lama cu un servetel, nu veti mai avea aceasta problema.

9. Cartofii inlatura iritatia si inflamatia cauzate de intepaturi de insecte. Taiati o felie de cartof si fixati-o de locul intepaturii, curatindu-l in prealabil. Cartoful reduce mancarimea si inflamatia si hidrateaza rana, stimuland vindecarea acesteia.

10. Identificarea punctelor cardinale dupa acele ceasornicului. Tineti ceasul astfel incat acul mic sa fie pe directia soarelui. Bisectoarea unghiului format din acul mic si ora 1 indica directia sud.

Pana la miezul zilei sudul va fi pe partea dreapta fata de soare, iar dupa miezul zilei – pe partea stanga.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img