marți, 23 aprilie, 2024

11 cele mai comune mituri despre corpurile noastre

Distribuie:

Publicat:

Mitul # 1: Vitaminele ne pastreaza sanatatea

Cu un singur comprimat, ne putem imbunatati sanatatea! Nu este cazul. Vitaminele regleaza doar procesele din corpul nostru si ar trebui sa fim atenti sa le luam sub forma de tablete, deoarece o cantitate excesiva a acestora poate face mai mult rau decat bine.

Mitul # 2: Sangele deoxigenat are culoarea albastra

Sangele lipsit de oxigen, care este pompat prin venele spre inima, nu este cu siguranta albastru -are o culoare rosu inchis. In manualele scolare este colorat albastru pentru a sublinia contrastul cu sangele oxigenat. Venele pe care le puteti vedea prin piele, par albastre, deoarece lumina devine refractata.

Mitul # 3: Zaharul brun este mai sanatos decat zaharul alb

De fapt, zaharul alb si brun sunt acelasi lucru. Acestea difera in ceea ce priveste utilizarea melasei, ceea ce confera unui produs o culoare intunecata. Zaharul brun este de multe ori considerat in mod gresit ca fiind mai sanatos, deoarece nu este la fel de dulce ca si zaharul alb, datorita cantitatii mai mari de apa continuta de acesta.

Mitul # 4: Alcoolul ucide celulele creierului

O cantitate mare de alcool afecteaza procesele metabolice din organism si poate duce la un deficit de oxigen. Acest lucru poate dauna conexiunilor dintre celulele creierului, dar nu face nimic pentru celulele in sine.

Mitul # 5: Zaharul face copiii hiperactivi

Zaharul nu face copiii hiperactivi – nu este altceva decat un mit. Zahar inseamna calorii si calorii inseamna energie. Deci, atunci cand unii copii mananca o multime de lucruri dulci, energia lor creste, deoarece consuma multe calorii. Dar amintiti-va ca, in cea mai mare parte, zaharul este daunator pentru dinti.

Mitul # 6: Celulele nervoase nu se regenereaza

Faptul presupus ca celulele nervoase nu se pot regenera nu este adevarat. Moartea celulelor nervoase este un proces constant si complet natural. Cele noi apar in diferite parti ale creierului. Atunci cand o persoana se simte stresata, este vorba de substantele chimice care fac ca aceste celule sa functioneze si sa interactioneze una cu cealalta, mai degraba decat celulele nervoase reale, care sunt consumate.

Mitul # 7: Emisfera stanga a creierului este sursa creativitatii; emisfera dreapta este sursa logicii

Este adevarat ca emisfera stanga a creierului este responsabila de anumite functii si cea dreapta de altele. Dar oamenii de stiinta inca nu au gasit oameni care au o parte mai dezvoltata decat cealalta. Ideea este ca mai multe parti ale creierului functioneaza ca sursa colectiva a creativitatii noastre si sunt situate atat in ​​emisfera dreapta, cat si in stanga.

Mitul # 8: Trebuie sa dormi opt ore de somn pe noapte

Toata lumea stie ca ar trebui sa dormim timp de opt ore pe noapte. Totusi, oamenii diferiti au nevoie de diferite cantitati de somn, iar atat excesul cat si lipsa de somn pot avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Pentru unii oameni, este suficient sa dormi timp de sase ore pentru a te simti minunat, in timp ce altii se simt epuizati chiar si dupa ce au stat in pat timp de noua ore.

Mitul # 9: Antibioticele omoara virusii

Antibioticele omoara numai bacteriile. Gripa este cauzata de virusi care nu reactioneaza la antibiotice. In acest caz, este ca si cum ai aplica un nurofen pentru a scapa de o durere de cap: pur si simplu nu va functiona.

Mitul # 10: Ciocolata creeaza puncte negrepe ten

Oamenii de stiinta au realizat odata un experiment : ei au supus oamenii sa consume ciocolata de zece ori mai mult decat in ​​mod obisnuit. Cand au comparat numarul de puncte negre pe care acesti oameni le-au avut inainte si dupa experiment, nu au gasit diferente.

Mitul # 11: Zaharul este dependenta

In 2009, a aparut o carte despre rezultatele unui experiment in care soarecii de laborator au fost hraniti cu cantitati mari de zahar pe parcursul mai multor zile. Odata ce au experimentat aceasta dieta, nu au putut trai fara ciocolata. Cu toate acestea, atunci cand experimentul a fost repetat cu fiintele umane, acelasi efect nu a avut loc. Si, bineinteles, fiintele umane nu pot supravietui numai cu zahar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img