vineri, 19 aprilie, 2024

11 detalii care te imbatranesc

Distribuie:

Publicat:

Stiai ca stilul si hainele pe care le porti iti afecteaza perceptia de sine, starea de spirit si chiar sanatatea? Cand alegi tinuta pentru o anumita zi, adopti subconstient anumite caracteristici asociate cu ea. Deci, daca alegi haine si accesorii care sunt batranesti, vei incepe sa te simti mai in varsta. Cum sa eviti sa cazi in aceasta capcana:

1. Nu iti acoperi gatul

Daca vrei sa pari mai tanara, ai grija sa nu iti ascunzi gatul. Alege un decolteu potrivit in loc de o helanca. 

2. Nu purta fuste lungi

Fustele lungi nu te fac sa arati tanara, fresh sau sexy. Fustele mini nu sunt intotdeauna o optiune, fie te vor face sa fii prea dezgolita, fie chiar vulgara. Evita sa le porti si alege o fusta midi.

3. Renunta la cardigan

Chiar daca adori cardiganul pentru ca este foarte confortabil, stai cat mai departe de el! Mai ales daca e de o culoare inchisa sau plictisitoare. Alege in schimb o jacheta sau un blazer.

4. Renunta la esarfe, daca nu e frig

Purtarea unei esarfe te va face sa arati mai in varsta, asa ca incearca sa eviti sa le porti daca nu e frig afara. Lasa-ti gatul descoperit!

5. Evita sa optezi pentru prea mult negru

Negrul este foarte elegant, dar incearca sa eviti tinutele all-black. Acestea au riscul de a evidentia culoarea pielii si toate ridurile tale. Hainele mai luminoase iti vor da si tie luminozitate.

6. Alege machiajul natural

Machiajul excesiv si rujul foarte luminos sau inchis atrag atentia asupra ridurilor din jurul gurii sau pot face ca ochii sa para indesati. Nuantele neutre si luciul de buze te vor face sa arati tanara. 

7. Spune nu hainelor supradimensionate

Hainele oversize te vor face sa arati mai indesata si mai mare, deci poarta-le doar la sala de sport. Alege hainele care se potrivesc dimensiunilor tale si evidentiaza-ti atuurile fizice.

8. Evita sa porti ochelari, daca e posibil

Unii oameni poarta ochelari doar pentru a fi la moda, dar ei doar adauga cativa ani in plus la varsta ta reala. Persoanele care poarta ochelari de vedere pot opta pentru lentilele de contact. 

9. Stai departe de motivele florale

Rochiile si bluzele cu printuri florale te vor face sa arati de moda veche. Alege culori pastelete si lasa-le pe celelalte pentru petrecerile retro.

10. Nu te tunde scurt

Parul scurt te-ar putea ajuta sa pari eleganta, insa va aduga catva ani la varsta reala. Opteaza pentru o tunsoare bob sau pentru parul lung, daca firul este gros si sanatos.

11. Nu opta pentru bronzul artificial

Un bronz artificial nu va arata nicioata real si va evidentia zonele de pe fata ta care ai prefera sa ramana ascunse. Foloseste o crema SPF si vei obtine un bronz natural si uniform. 

sursa: eva.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img