vineri, 29 martie, 2024

11 reguli de eticheta pe care le incalci

Distribuie:

Publicat:

Cum să transmiți sarea, să reprezinți oamenii și să te comporți în timpul unei ceremonii.

1. Transmiți greșit sarea

Când stai la o masă și cineva îți cere să transmiți sare, transmite-o întotdeauna împreună cu piper. Astfel sfătuiește consultantul de etichete din California, Maryanne Parker. Potrivit acesteia, în unele cercuri, acesta poate fi un test al nivelului tău de etichetă.

2. Îți iei pâinea din coș prea devreme

Întotdeauna oferă pâine vecinului tău din dreapta și din stânga. Și numai atunci ia o bucată pentru tine.

3. Ciocnești paharele în timpul toastului

Așa se face întotdeauna în filme, dar nu este corect. Conform etichetei, trebuie doar să ridici paharul.

4. Bei din pahar după toastul în onoarea ta

S-ar părea că atunci când se pronunță un toast în onoarea ta, trebuie să bei cu toată lumea. Dar aceasta este o concepție greșită. Ține paharul în mână, dar nu-l bea.

5. Ești prea politicos la intersecții.

Desigur, bunătatea și recunoștința fac viața mai bună, dar la intersecții trebuie să urmezi regulile și nu să te implici în curtoazii. Când cineva lasă un alt șofer să înainteze, se poate produce confuzie, ceea ce este foarte periculos. Expertul în etichetă Mary Francis McGraw ne sfătuiește să fim întotdeauna amabili, dar în primul rând să ne amintim de siguranță.

6. Neglijezi statutul atunci când reprezinți oamenii unul față de celălalt

O greșeală obișnuită în eticheta de afaceri apare atunci când se prezintă străini. Conform regulilor, mai întâi trebuie să numești un superior în funcție, menționând titlul sau gradul său. De exemplu: „Președintele Ivanov, acesta este vicepreședintele Petrov”. Sau așa: „acesta este profesorul Sidorov, colegul său-profesorul Lebedev-și asistentul lor Serghei”.

7. Porți geanta pe umărul greșit

Geanta trebuie să fie întotdeauna pe umărul stâng sau în mâna stângă. Deci mâna dreaptă va fi liberă pentru strângeri de mână.

8. Te duci la locul tău din stânga

„În conformitate cu eticheta, trebuie întotdeauna să te apropii de locul tău din partea dreaptă”, spune Gerald Glascock, directorul Institutului de Etichete și Protocol din Sud. De asemenea, reamintește că, în nici un caz, nu poți să strângi mâna cuiva când stai.

9. Te uiți în ochii interlocutorului când bei dintr-un pahar

Nu te uita în sus în timp ce bei. Uită-te în pahar. Acest lucru este, de asemenea, mai convenabil din punct de vedere practic. Așadar, ai mai puține șanse să te uzi și să fii într-o situație penibilă.

10. Transmiți mâncarea în direcția greșită

Mâncarea de la masă trebuie transmisă în sens invers acelor de ceasornic sau vecinului din dreapta. Deci, este mai ușor să se mențină ordinea: nimeni nu va fi într-o situație în care produsele alimentare sunt oferite pe ambele părți. Dar există o excepție. Dacă persoana din stânga ta ți-a cerut să-i dai ceva, ar trebui s-o faci.

11. Lași incorect barele după tine în sală

Se consideră o formă bună nu numai să iei un prosop cu tine pentru a șterge transpirația, ci și pentru a fixa bariera într-o poziție joasă după utilizare. Apoi, următoarea persoană nu se va răni încercând să ridice greutatea prea mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img