joi, 28 martie, 2024

116 ani de lectură publică, la Bârlad

Distribuie:

Publicat:

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” a aniversat, pe 15 noiembrie, 116 ani de activitate în slujba cărții, a comunității bârlădene și nu numai.

Cu această ocazie, în Sala de lectură a Bibliotecii s-a desfășurat Conferința „Contribuția bibliotecilor publice la dezvoltarea personalității culturale a comunității”. Invitați la eveniment au fost scriitorul și publicistul Valeriu Stancu, profesorul și criticul literar Teodor Pracsiu, biobliotecarul și poetul Mihai Apostu, poeta Daniela Oatu, Gelu Voicu Bichineț, director al Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș.

Conferința a fost moderată de șef serviciu al Bibliotecii, Cristina Vizitiu. De la eveniment nu au putut lipsi foști colegi bibliotecari, poeți bârlădeni, reprezentanți ai instituțiilor de cultură partenere și iubitorii de carte din orașul nostru.

„Biblioteca noastră este instituția de cultură cu care ne mândrim de peste 100 de ani și este și normal să fim alături de ea, să o susținem atât material, cât și spiritual. La ceas aniversar, le transmit tuturor celor care au lucrat și lucrează aici mulțumiri pentru eforturile de a ține vie, mereu, valoarea culturală de necontestat a instituției. La mulți ani și viață lungă Bibliotecii „Stroe Belloescu”! Cât va sta în puterea noastră vom susține în continuare instituția! Îndemn, încă o dată, bârlădenii să calce pragul bibliotecii pentru a-i descoperi comorile pe care le deține în rafturi, pentru că, așa cum am mai spus de multe ori, un om educat este un om salvat!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img