marți, 19 martie, 2024

13 cu ghinion pentru un tânăr din Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals.

În data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, ca pasager într-un autocar, cursă  Chişinău-Paris, un tânăr din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care, asupra persoanei, a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, cu datele sale de identificare.

Au fost efectuate verificări specifice cu privire la documentul în cauză, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că acesta nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere, descoperit la controlul de frontieră, în Germania, prin intermediul unui cetăţean ale cărui date nu le cunoaşte fiindu-i necesar pentru a-și desfășura activitatea în cadrul firmei la care era angajat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img