News Flash:

132 de cartuse de infanterie, descoperite pe strada Stefan Cel Mare din Husi - FOTO

28 Februarie 2020
3219 Vizualizari | 0 Comentarii
87784150 803691810106371 6221172429318782976 n

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui a intervenit, joi, 27 februarie, la două misiuni, aceasta fiind solicitată să intervină în zona Hușului.

Astfel, la prima misiune, pirotehniștii au fost solicitați să intervină în municipiul Huși, pe strada Ștefan cel Mare, în zona blocului 33, acolo unde o echipă de lucru care săpa șanțuri pentru extinderea unei rețele de apă a dat peste câteva tuburi cartușe. La sosirea echipajului de intervenție, zona a fost asigurată și au fost continuate cercetările. După alte săpături, au fost recuperate 132 bucăți tub cartuș infanterie 14,5 mm. Elementele de muniție au fost preluate și transportate la un depozit, urmând a fi distruse la o dată ulterioară.

Cateva ore mai tarziu, pirotehniștii au fost solicitați să intervină în localitatea Valea Grecului, comuna Duda -Epureni, după ce un localnic care efectua lucrări de igienizare pe marginea unui pârâu, a găsit cinci cartușe de infanterie. Echipajul de intervenție a asigurat zona și a continuat cercetările și  săpăturile, într-un final fiind recuperate 20 cartușe de infanterie 7,92 mm. Elementele de muniție au fost transportate în depozitul special destinat, urmând a fi distruse la o dată ulterioară.

A T E N T I E !

În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anuntați imediat evenimentul prin SNAU 112.
Pentru evitarea unor tragedii, atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată actionați astfel :

Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;

Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;

Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;

Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;

Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;

Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;

La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;

Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele  pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.
NU  UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat !

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1093 (s) | 23 queries | Mysql time :0.054237 (s)