News Flash:

14.000 de fermieri au invadat APIA la VASLUI

16 Aprilie 2014
1695 Vizualizari | 0 Comentarii
Campania de depunerea a cererilor pentru subventia din agriculturã este in plinã desfasurare. Panã la aceasta datã, 14.059 de fermieri din judetul Vaslui si-au depus documentatiile la APIA Vaslui. Cererile prin care se solicitã sprijinul financiar din fondurile europene si de la bugetul de stat acoperã o suprafata totalã de 69.000 hectare.

 “Cererile pe care le-am primit panã acum reprezintã o treime din totalul documentatiilor. Agricultorii au fost programati, au primit acasã invitatii si ii rugãm sã vinã la noi in termenul prevãzut, pentru a evita aglomeratia de la sfarsitul perioadei. De asemenea, asteptam si marii fermieri sã vinã sã isi depunã dosarele, deoarece se cam lasã asteptati”, a declarat Dana Condurache, purtãtorul de cuvant al APIA Vaslui.

In data de 3 martie 2014 a inceput campania de primire a cererilor de platã pentru platile pe suprafata si pentru platile complementare aferente anului 2014. Campania de primire a cererilor de platã se deruleazã in perioada 3 martie – 15 mai 2014 fãrã penalitati, respectiv 16 mai – 9 iunie inclusiv, cu penalizãri de 1% pentru fiecare zi lucrãtoare de intarziere. Dupã aceastã datã, cererea de sprijin nu mai este admisã la calculul plãtii pentru anul in curs. Fermierii care detin panã la 50 de hectare de teren agricol sunt asteptati sã depunã cererile la unul din centrele locale ale APIA, iar agricultorii care detin suprafete mai mari de 50 de hectare trebuie sã mearga la Centrul Judetean APIA Vaslui.

apia vaslui fermierii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.068752 (s)