joi, 18 aprilie, 2024

14 alimente care curata arterele si imbunatatesc circulatia sangelui

Distribuie:

Publicat:

Studiile arata ca ateroscleroza este una dintre bolile care provoaca anual cele mai multe decese in toata lumea. Acest lucru se datoreaza faptului ca anumite alimente duc la acumularea placii in artere, blocarea fluxului sanguin si cresterea riscului de atac de cord.

Arterele sunt vasele de sange care transporta sangele bogat in oxigen de la inima la orice alt tesut din corp. Dieta nesanatoasa afecteaza grav organismul, in special sistemul circulator. Iata cateva alimente care pot curata arterele si imbunatatesc astfel circulatia sangelui:

Afine
Sunt alimente bogate in antioxidanti, care pot contribui la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol LDL – colesterol rau. De asemenea, previn formarea de placi in peretii arterelor. Sucul de afine are mai multa putere antioxidanta decat oricare alt suc de fructe.

Suc de portocale
Consumat zilnic, sucul de portocale poate contribui la imbunatatirea tensiunii arteriale si reduce inflamatia arterelor. Aceasta bautura contine vitamina C, dar si alti antioxidanti, care pastreaza arterele sanatoase prin prevenirea daunelor oxidative in fluxul de sange.

Rosii
Licopenul este un antioxidant care da rosiile culoarea lor rosie, iar studiile au aratat ca o dieta bogata in licopen poate reduce semnificativ oxidarea colesterolului rau care duce la ateroscleroza.

Seminte chia
Contin fibre si acid alfa-linolenic care regleaza tensiunea arteriala, scad trigliceridele si colesterolul rau.

Kiwi
Fructele kiwi contin flavonoizi care curata vasele de sange si reduc inflamatia. Sunt, de asemenea, incarcate cu fibre, ceea ce reduce colesterolul si reduce riscul de boli de inima.

Cartofi dulci
Prin continutul de fibre, potasiu, beta-caroten, acid folic si vitamina C, cartofii dulci ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si tin arterele curate.

Broccoli
Continutul ridicat de vitamina K prezenta in broccoli salveaza arterele de efectele daunatoare ale calciului. Este plin de steroli si stanoli, care tin nivelul colesterolului sub control. De asemenea contine coenzima Q10, care curata placa de artere.

Mere
Merele contin o fibra numita pectina, care absoarbe colesterolul din sange. Merele sunt o modalitate foarte buna de a reduce colesterolul si de a stimula imunitatea.

Curcuma
Curcuma (turmericul) are componenta cheie numit curcumina, numita adesea salvatoarea inimii. Aceasta poate reduce in mod eficient inflamatia si elimina depozitele de grasime in artere. Este unul dintre cele mai recomandate condimente pentru tratarea aterosclerozei.

Ceai verde
Este plin de antioxidanti, care ajuta la prevenirea stresului oxidativ. Stresul oxidativ dauneaza peretilor arterelor.

Rodia
Este un fruct pe placul inimii, gratie antioxidantilor. Rodia ajuta la productia de oxid nitric care imbunatateste fluxul de sange si extinde arterele.

Ulei de masline
Previne o acumulare de colesterol in sange, scade tensiunea arteriala. Este o sursa de grasimi mononesaturate si polinesaturate, care sunt benefice pentru organism.

Seminte de floarea soarelui
Semintele de floarea soarelui sunt bogate in vitamina E, care fortifica arterele si poate reduce inflamatia. Sunt pline de fibre, proteine ​​si magneziu.

Avocado
Avocado contine beta-sitosterol, un compus care reduce colesterolul din sange pana la 17 puncte. Nivelurile ridicate de colesterol construiesc placa de-a lungul peretii arterelor. Vasele de sange se pot astfel bloca sau chiar rupe, cauzand atac de cord, accident vascular cerebral sau alte boli cardiovasculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img