vineri, 19 aprilie, 2024

14 motive pentru a manca portocala cu tot cu coaja

Distribuie:

Publicat:

Fructele sunt foarte bune pentru sanatate, dar si coaja lor este la fel de benefica organismului. Daca ai tendinta de a arunca cojile fructelor, ar trebui sa stii ca acestea sunt bogate in nutrienti de care ai nevoie. De exemplu, cojile de portocale sunt foarte hranitoare si pot fi consumate, daca stiti ca provin de la fructe bio. Iata cateva motive pentru a manca portocalele cu tot cu coaja:

1. Previn cancerul
Cojile de portocale sunt bogate in flavonoide care incetinesc si chiar stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Au un impact extraordinar in tratarea carcinomului cu celule scuamoase, un tip de cancer de piele fatal. Prin urmare, mananca portocale zilnic pentru a-ti pastra sanatatea si consuma-le cu coaja pentru a avea o viata fara de cancer.

2. Reduc colesterolul
Coaja de portocale contine numerosi compusi anti-colesterol. Astfel, consumul zilnic de coaja de portocala reduce colesterolul rau si te tine departe de bolile de inima.

3. Trateaza arsurile la stomac
Daca suferi de arsuri la stomac include coaja de portocale in dieta, pentru minim 20 de zile si vei fi uimt de rezultate.

4. Vindeca raceala
Portocala este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale impotriva racelii, fiind bogata in vitamina C. Daca esti racit, pune niste coaja de portocala rasa in apa clocotita si inhaleaza aburii pentru 15 minute.

5. Stimuleaza metabolismul si digestia
Cojile de portocale imbunatatesc metabolismul, care, la randul sau, stimuleaza digestia. Daca sunteti in cautarea unui medicament natural pentru o digestie mai buna, coaja de este unul dintre remediile cele mai eficiente.

6. Te ajuta sa slabesti
Din moment ce stimuleaza metabolismul, cojile de portocale catalizeaza, de asemenea, si procesul de pierdere in greutate.

7. Intinereste
Stii de ce masca cu coaja de portocala iti intinereste pielea? In coaja de portocale se gaseste un antioxidant uimitor care da stralucire pielii. Si daca vei consuma portocala cu tot cu coaja iti vei asigura un nivel suficient din acest antioxidant.

8. Oase mai puternice
Surprinzator, dar portocala este o sursa buna de calciu, iar coaja contine de doua ori mai mult calciu decat pulpa. Deci, consuma portocala cu tot cu coaja pentru a avea oase mai puternice.

9. Iti improspateaza respiratia
Respiratia urat mirositoare este o problema comuna. Daca v-ati saturat de gume si bomboane de menta, incercati coaja de portocala. Nu numai ca ofera respiratiei tale un aer fresh, dar iti intareste si dintii, datorita calciului continut.

10. Creste imunitatea
O parte a secretului imunitatii puternice este vitamina C. Prin urmare, consuma cat mai des portocale cu tot cu coaja pentru a intari sistemul imunitar.

11. Trateaza astmul
Potrivit studiilor, coaja de portocale reduce secretiile si mucusul si curata membrana mucoaselor respiratorii, in felul acesta ajutant la tratarea astmului.

12. Regleaza tensiunea
Cojile de portocale imbunatatesc circulatia sangelui, iar o data cu asta se regleaza si presiunea sangelui. Citrulina care se gaseste in aceste coji, e un aminoacid care ajuta la dilatarea vaselor de sange, favorizand circulatia sanguina.

13. Ingredient important in aromaterapie
Aroma de portocala ocupa un loc special in tratamentele alternative, fiind eficienta mai ales in tratarea durerilor de cap.

14. Trateaza bronsita
Daca esti in cautarea unui medicament natural care sa previna bronsita, ar trebui sa bei zilnic o cana cu ceai de coaja de portocale.

Beneficii pentru frumusete ale cojilor de portocale
1. Piele stralucitoare
Pulberea de coaja de portocala este un ingredient minunat care, atunci cand este incorporata in masti faciale adauga o stralucire naturala pielii noastre. Aplicarea regulata iti asigura o protectie semnificativa impotriva radiatiilor UV daunatoare.

2. Reduce nuanta pielii
Fiind bogata in acid citric, pulberea din coaja de portocale actioneaza ca un inalbitor natural pentru pielea noastra. Astfel, acesta poate fi utilizat in mod eficient pentru deschiderea culorii pielii cu un ton. Se amesteca niste praf din coaja de portocale cu niste apa si sucul de la o jumatate de lamaie pana obtineti o pasta pe care o aplicati pe fata.

3. Desfunda porii
Daca ai un ten gras, sunt sanse mari ca porii sa fie infundati si sa dezvolti o multime de puncte negre. O masca preparata din praf de coaja de portocala si iaurt va poate aduce rezultate uimitoare. Acesta va desfunda porii si va extrage murdaria si excesul de sebum, diminuand astfel porii negri.

4. Trateaza cosurile si acneea
Pulberea de coaja de portocala poate pastra porii deschisi prin eliminarea impuritatilor. Asta inseamana reducerea factorilor care pot provoca, direct sau indirect infectii ale pieleii, precum acneea si cosurile. Pregatit o masca de exfoliere prin combinarea prafului de coaja de portocala cu apa de trandafiri.

5. Reduce cicatricele
Pulberea obtinuta din coaja de portocala nu este eficienta doar in tratarea infectiilor cutanate, dar este, de asemenea, capabil sa reduca semnificativ cicatricele sau semnele lasate de acnee.

6. Reduce inflamatia
Coaja de portocala are proprietati anti-inflamatorii. Prin urmare, o pasta preparata din apa si praf de coaja de portocala poate atenua inflamatiile dar si mancarimile provocate de insecte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img