joi, 28 martie, 2024

15 alimente bogate in apa, dar sarace in calorii. Sunt perfecte la dieta!

Distribuie:

Publicat:

Pentru că este vară, să profităm de bunătăţile oferite de natură!

Fructele, legumele şi verdeţurile proaspete sunt mană cerească pentru sănătatea noastră, dar sunt la fel de grozave şi dacă vrem să slăbim.

Pe lângă cei 2 litri de apă pe care trebuie să-i consumăm zilnic, să încercăm să introducem mai des în regimul alimentar alimente cu conţinut ridicat de apă.

Acestea sunt foarte hidratante şi, în plus, abundă în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi puternici. Cât despre calorii, acestea sunt aproape inexistente!

SALATĂ VERDE – 96% APĂ. Conţine şi acid folic, esenţial pentru gravide, vitaminele A şi K, care susţin sistemul imun şi pec el osos, şi fibre care ţin la distanţă senzaţia de foame. 

TULPINI DE ŢELINĂ – 95% APĂ. Conţine doar 16 calorii la 100 de grame, dar este bogată în vitamina K şi potasiu, substanţe nutritive care protejează inima şi oasele.

RIDICHI – 95% APĂ. Sunt delicioase într-o salată de vară, dar oferă şi multe beneficii organismului. Ridichile conţin antioxidanţi (în special antocianină) care susţin sănătatea sistemului cardiovascular şi sunt asociaţi cu un risc mai scăzut de diabet.

CASTRAVEŢI – 95% APĂ. Se numără printre cele mai hidratante alimente, dar conţin şi vitamina K, potasiu şi magneziu. În comparaţie cu alte legume bogate în apă, castraveţii au cel mai reduc conţinut caloric – 8 calorii la 50 de grame.

ROŞII – 94% APĂ. Sunt bogate în licopen, un antioxidant cu rol important în prevenirea multor forme de cancer (în special cel de prostată). De asemenea, sunt surse excelente de vitamine şi minerale, precum şi fibre.

DOVLECEL – 94% APĂ. Are foarte puţine calorii – 15 la 100 de grame –, dar este bogat în vitamina C, esenţială pentru imunitate şi prevenirea infecţiilor respiratorii.

VARZĂ – 92% APĂ. Este o legume cu foarte puţine calorii, dar bogată în fibre şi alte substanţe nutritive importante, precum vitaminele C, K, acid folic, precum şi glucozinaţi, adică antioxidanţi ce reduc riscul de cancer de plămâni.

CONOPIDĂ – 92% APĂ. Este foarte nutritivă şi are chiar efect hidratant, datorită conţinutului ridicat de apă. În 100 de grame de conopidă se găsesc doar 25 de calorii, deci este ideală la dietă. De asemenea, conţine colină, o substanţă nutritive importantă pentru sănătatea creierului şi menţinerea metabolismului. 

PEPENE ROŞU – 92% APĂ. Este un fruct des recomandat în dietele de slăbire, deoarece confer saţietate şi are foarte puţine calorii. În plus, este bogat în vitaminele A şi C, magneziu şi licopen, un anxiotidant care previne stresul oxidative la nivel celular.

ARDEI GRAS – 92% APĂ. Legume bogate în fibre, vitamine şi minerale, în special potasiu, precum şi carotenoizi, care reduc riscul de cancer şi afecţiuni oculare. Vitamina C din ardeiul gras întăreşte sistemul imunitar şi ajută la absorbţia mai eficientă a fierului din alimentaţie.

CĂPŞUNE – 91% APĂ. Sunt bogate în fibre, antoxidanţi, vitamine şi minerale esenţiale. Pot reduce inflamaţiile din corp, prevenind astfel boli precum diabetul, diverse forme de cancer, boli de inimă, Alzheimer.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img