joi, 28 martie, 2024

15 alimente care nu ingrasa niciodata indiferent de cantitatea in care le folosesti

Distribuie:

Publicat:

Cresterea in greutate este una dintre cele mai mari probleme in societatea moderna. Astazi, oamenii sunt preocupati de diete si pierderea kilogramelor in plus. Toata lumea este precauta in privinta alimentelor pe care le consuma. 15 alimente pe care le puteti manca fara sa cresteti in greutate:

1. Popcorn. Atata timp cat alegeti sa faceti popcorn simplu, fara zahar sau unt sau ulei de orice fel, puteti sa-l consumati fara restrictii. O cana de popcorn contine aproximativ 31 de kcal.

2. Vinetele. Desi multor oameni nu le sunt pe plac vinetele, nu exista niciun dubiu ca acestea, fiind gatite fara ulei, contin mai putin de 24 kcal.

3. Telina. Tulpina plantei contine 95% apa, ceea ce inseamna ca ajuta la detoxifierea organismului si il stimuleaza sa piarda in mod natural kilogramele in plus.

4. Laminaria. Laminaria este un tip de alga bogata in iod care mentine buna functionare a tiroidei. Astfel, hormonii sunt mentinuti in limitele normale, impiedicand cresterea in greutate.

5. Pepenele galben si pepenele verde. O felie din aceste 2 alimente contine 60-70 kcal. De asemenea, acestea elimina excesul de lichid din organism.

6. Portocalele, grepfrutul si mandarinele. Cei care incearca sa piarda in greutate, in mod normal, ar trebui sa evite fructele, insa citricele sunt o exceptie. Acestea contin fibre, flavonoide si vitamina C. Sunt la fel de satioase ca pepenele galben si cel verde.

7. Castravetele. Castravetele contine 96% apa, ceea ce il face sa fie o alegere potrivita pentru cei care isi doresc sa slabeasca. De fapt, el combate inflamatiile si va ajuta in mod natural sa obtineti o silueta mai subtire.

8. Sfecla. O sfecla medie contine aproximativ 40 kcal. Aceasta ajuta la reglarea glicemiei, ofera energie muschilor si ajuta la arderea grasimilor.

9. Dovleceii (zucchini). Aceasta leguma regleaza nivelul de apa sarata, scade productia de energie a maselor grele si stimuleaza functia intestinala.

10. Ananasul. Acest fruct poate deveni cel mai bun aliat in lupta cu kilogramele in plus. Continutul sau de bromelaina metabolizeaza proteinele in mod eficient.

11. Merele si prunele. Merele imbunatatesc digestia si contin aproximativ 50 kcal, in timp de prunele sunt bogate in potasiu si vitamina C si contin 45 kcal per 100 de grame.

12. Coacaze, afine si capsuni. Coacaza este bogata in vitamina C si are proprietati diuretice, contribuind astfel la eliminarea excesului de apa. Capsunile sunt nutritive si ajuta la mentinerea digestiei si a starii generale de sanatate.

13. Varza, broccoli si conopida. O portie de varza tocata contine doar 7 kcal. Nu se recomanda sa mancati doar varza si conopida, le puteti consuma de cateva ori pe saptamana. Acestea sunt foarte benefice pentru a elimina excesul de grasime.

14. Salata. Este bogata in acid folic si poate fi consumata fara nicio restrictie. Frunza de salata contine doar 3 kcal.

15. Ouale. Ouale pot fi consumate in orice moment al zilei fara riscul de a creste in greutate. Cele fierte sunt mai bune decat cele prajite. G.H.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img