joi, 28 martie, 2024

15 moduri in care iti poti schimba viata in 2016

Distribuie:

Publicat:

Trecerea intr-un an nou reprezinta pentru multi un prilej de a-si lua angajamente pentru urmatoarele 12 luni, de a renunta la anumite obiceiuri sau vicii, desi multe dintre acestea reprezinta adesea doar promisiuni nerealiste facute fata de sine. Totusi, ca 2016 sa fie un an mai bun nu inseamna ca abordarea noului an trebuie sa presupuna doar restrictii pe care ni le impunem. Iata 15 feluri in care poti face ca 2016 sa fie un an mai bun in cariera si in viata personala, scrie gandul.info, care citeaza Daily Mail.

1. Gandeste pozitiv!

Nu este intotdeauna atat de simplu pe cat suna, mai ales cand dai de una dintre acele zile cand totul merge prost. Totusi, daca iti formezi reflexul de a te gandi la lucruri pozitive si sa privesti partea plina a paharului, poti alunga mult mai usor gandurile negative, iar asta te poate ajuta sa vezi lumea altfel.

Sa fii fericit, acesta poate fi secretul tineretii vesnice. Cercetatorii au descoperit recent ca oamenii ambitiosi si optimisti sunt mai putin predispusi la dementa , iar gandirea pozitiva te poate stimula sa socializezi mai mult si sa iti ocupi mintea cu lucruri care te mentin tanar.

Scrie pe o foaie, in fiecare seara, trei lucruri bune care ti s-au intamplat in ultimele 24 de ore. Iti vor da impulsul necesar sa dormi mai bine si sa fii odihnit maine.

2. O picatura de transpiratie nu strica!

Una dintre cele mai populare manechine de la Victoria’s Secret, Allessandra Ambrosio, care a fost si prezentatoarea showului din 2015, Victoria’s Secret Fashion Show, in perioada in care aceasta era insarcinata, a aparut in fata publicului avand o silueta de invidiat. Ea a spus ca secretul unui corp prezentabil sta in efortul fizic zilnic pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l faca. Totodata, exercitiile fizice sunt importante si pentru conservarea unei stari mentale mereu tinere. Trebuie sa fii dispus sa versi o picatura de transpiratie in fiecare zi.

3. Asculta muzica mai des!

Nu incape indoiala ca ascultand muzica ta favorita poti ajunge repede la o stare de spirit pozitiva. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit ca muzica nu se rezuma la inducerea unei stari de spirit optimiste, ci aduce mai multe beneficii care se pot transforma intr-o sursa de bine.

Cand ascultam melodii al caror ritm este lent, presiunea sangelui scade, iar bataile inimii incetinesc, aceste lucruri pot determina o stare de relaxare si un proces de respiratie imbunatatit.

Totodata, muzica poate ajuta la eliberarea de endorfine in sange, acest lucru poate duce la cresterea motivatiei celui care asculta.

4. Inconjoara-te de prieteni!

Ai putea face din 2016, “un an pentru prieteni”, luand legatura si intalnindu-te cu oameni pe care-i stii sau cu noile cunostinte. Nimic nu calmeaza sufletul mai bine decat compania unor cunostinte la un pahar de vin sau la o cina. Gandeste-te cum sa aloci timp si oamenilor apropiati si formarii de prieteni noi, vei fi rasplatit imediat pentru o initiativa ca asta.

5. Nu te invinovati!

Daca vrei sa iti cumperi ceva ce ratiunea te descurajeaza sa achizitionezi, pentru ca nu iti permiti, pentru ca e prea scump, uneori, e bine sa sari peste ea. Meriti ce este mai bun si nu te invinovati pentru ca vrei sa ai ceva de calitate. Daca nu ai in portofel doar banii de chirie, inchide ochii si cumpara pentru tine ceva de calitate.

6. Trebuie sa ai curaj sa ceri ce ti se cuvine!

Daca urmaresti o promovare la locul de munca sau o crestere salariala, pandeste momentul potrivit. Asteapta o perioada in care activitatea ta este apreciata si laudata si solicita o discutie particulara cu seful tau. Exprima-ti disponibilitatea pentru o pozitie superioara in companie, spune cat de mult iti place sa lucrezi in compania respectiva si subliniaza de ce crezi ca esti indreptatit sa primesti o crestere salariala.

Daca nu ceri, nu ti se va da. Cel mai raul lucru de care te poti lovi este un refuz, iar majoritatea sefilor vor aprecia curajul tau. Pana la urma, ei au ajuns in pozitii de conducere asumandu-si niste riscuri si vor aprecia asta si la tine.

7. Cauta activitatile fizice care iti plac!

Ce rost are sa incerci sa iti mentii forma fizica facand un efort care nu ti se pare distractiv? Poti sa iti umpli timpul alocat efortului fizic cu tipuri de exercitii care iti sunt pe plac. Daca iti place sa alergi, poti alerga, insa pentru cei mai multi dintre noi, aceasta poate fi o activitate monotona. Asa ca poti incerca sa te inscrii la un curs de dans sau sa practici un sport, chiar un antrenament intr-o sala de box poate fi o experienta interesanta.

8. Lasa telefonul si socializeaza in realitate!

Data viitoare cand te vei afla intr-o cafenea sau pub, priveste in jurul tau cati oameni isi fixeaza ochii in telefonul mobil si uita de partenerii de la masa lor. Daca esti singur, poti profita de aceste momente si intra in dialog cu fata de la bar sau chiar cu femeia aflata la masa alaturata. Un zambet poate reprezenta o abordare suficienta, un bun inceput.

9. Intra in forma!

Perechea de blugi care nu iti mai vine nu trebuie sa reprezinte doar o sursa de amintiri pentru tine. Poti face o excursie in trecut, acum, in 2016, intra in forma si poti ajunge la dimensiunile pe care le ai in amintirile cand purtai hainele care astazi nu ti se mai potrivesc. Exista suficiente programe si diete in care te poti inscrie pentru a ajunge la dimensiunile de vara trecuta, tot ce iti trebuie este putina vointa. Poti apela la serviciile unor profesionisti in domeniu si acestia iti pot spune ce program trebuie sa urmezi.

10. Iarta!

Probabil cel mai greu lucru de facut este sa ierti pe cineva care te-a nedreptatit – dar daca poti gasi in inima ta puterea asta s-ar putea sa fie unul dintre lucrurile cele mai bune pentru starea ta de spirit pe care le-ai facut vreodata.

Iertarea reduce stresul, depresia si mania, si creste optimismul si increderea in sine. Oameni care raman cantonati in sentimente de manie au mai multe sanse sa dezvolte probleme mentale si de sanatate. Dr. Amit Sood, autorul cartii “Clinica Mayo Manualul pentru fericire: un plan in patru etape”, a spus ca 50 de procente din starea de fericire a oamenilor este determinata de disponibilitatea acestora de a se concentra pe lucrurile pozitive. „Fericirea este un obicei,” a adaugat el.

11. Pune bani deoparte!

Sigur, stim cu totii cheia fericirii reale nu pot fi cumparata – dar o mica suma de bani pusa deoparte poate sa va ajute sa va simtiti un pic mai bine, mai ales atunci cand poti cumpara acei pantofi noi la care visai. Economisirea de bani va ofera un sentiment de siguranta si convingerea ca nu munciti degeaba. Un studiu recent a aratat ca a nu economisi bani reprezinta unul dintre primele 50 de regrete pe care le au britanicii intr-o viata.

12. Calatoreste!

Fie ca este vorba de o calatorie in interes de munca, o evadare intr-un weekend ori o vacanta cu familia, calatoritul iti poate ridica moralul si construi amintiri in care te poti refugia mai tarziu. Totodata, te poate ajuta sa legi prietenii noi.

O calatorie nu este utila doar pentru ca te poate aduce in fata unor situatii si locuri necunoscute, dar te poate face sa-i apreciezi mai mult pe cei de acasa si de care esti departe.

13. Incearca sa fii binevoitor!

Un zambet te poate duce departe, iar niste cuvinte frumoase te pot duce chiar si mai departe. Lumea poate fi cateodata un loc ostil si cenusiu, insa toti ne amintim cu drag de persoanele care au fost acolo in momentele de incrancenare si ne-au zambit, ne-au oferit un loc in tren cand eram obositi sau au tinut usa pentru noi cand aveam mainile ocupate. In aceeasi masura o abordare mai agresiva poate strica ziua unui om, trebuie sa te gandesti la sentimentele celor din jurul tau, sunt similare cu ale tale.

14. Razi!

Cateodata cel mai bun leac pentru o stare buna de spirit este o portie sanatoasa de ras. Cauta sa vizionezi video-urile cele mai amuzante pe care le cunosti in compania unei cunostinte mai spirituale pe care o ai si lasa buna dispozitie sa invadeze camera.

Specialistii considera ca in imbunatatirea functiilor inimii, scaderea presiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei, stimularea sistemului nervos si stimularea sistemului imunitar, rasetele poate fi mai eficiente decat multe medicamente.Totodata, rasul impiedica aparitia ridurilor si ajuta la eliberarea de stres dar si la arderea caloriilor.

15. Inceteaza sa cauti persoana potrivita si poate o vei gasi mai usor!

Asa cum femeile singure se intreaba daca este ceva in neregula cu ele, deoarece nu isi pot gasi sufletul pereche, femeile cu parteneri de termen lung se intreaba in legatura cu propriile relatii “Suntem suflete pereche?” “Suntem meniti sa fim impreuna?”.

Multe persoane se streseaza si pune presiune pe ele in a cauta persoana potrivita pentru a le deveni partener si asta de multe ori nu este reteta potrivita. Cele mai multe cupluri fericite va pot spune ca au intalnit persoana potrivita intr-un moment cand nu se asteptau, cand nu erau in cautarea ei.

In momentul cand esti angajat intr-o cautare frenetica, asta poate induce potentialilor parteneri ideea ca ai fi un om disperat si asta nu miroase bine. Relaxeaza-te si frumusetea ta va straluci si in ochii celorlalti. Nu exista nimic mai atragator la o persoana decat increderea in sine. Deschide-ti mintea la noi tipuri si oportunitati. Cine stie, cealalta jumatate ar putea fi chiar sub nasul tau tot timpul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img