marți, 19 martie, 2024

15 semne ca ai grave probleme cu igiena

Distribuie:

Publicat:

Probleme cu igiena? Poate tu nu-ți dai seama, dar cei din jurul tău pot depista imediat că ești certat cu apa și săpunul. Vezi mai jos 15 semne care te pot da de gol!

Simți o peliculă pe dinți

Acea peliculă galbenă este placă bacteriană în stadiu incipient, pentru că ai cam uitat să mai folosești periuța și pasta de dinți de câteva zile. Ar fi timpul să te speli pe dinți!

Porți tricouri pătate de transpirație

Unii sunt atât de neglijenți cu igiena încât poartă tricouri nespălate, urât mirositoare, transpirate, cu pete foarte inestetice gălbui la subraț. Asta poate fi din cauza faptului că nu se spală pe ei înșiși prea des sau pentru că nu își spală hainele corespunzător. Să nu credeți că treaba asta nu va fi sesizată de cei din jur. La duș!

Prietenii se oferă mereu să îți dea gumă de mestecat

Iar asta nu din generozitate, ci pentru că îți miroase gura îngrozitor, ca urmare a faptului că, din nou, nu ești prieten cu periuța și pasta de dinți. Sigur, poate fi și o carie implicată în treaba asta (sau o shaorma cu de toate), dar de cele mai multe ori halitoza e consecința spălatului incorect (și rar) de dinți.

Ai părul unsuros

Nu, nu vorbim despre părul gras cu care și cei mai stricți cu igiena dintre noi avem de-a face uneori, ci despre „podoaba capilară” murdară din cauza faptului că te speli rar pe păr. Plus că și miroase, mai apare și mătreața în peisaj. Remediază problema!

Ai permanent coșuri pe față

Sigur că acneea e deseori o consecință a exploziei hormonale din adolescență, din timpul sarcinii sau, de ce nu, de la menopauză. Dar sunt și situații când coșurile nesuferite pot persista ca urmare a igienei incorecte, mai precis a spălării pe față „din an în Paște”, favorizând astfel acumularea de mizerie și celule moarte pe piele și înfundarea porilor. O altă explicație a coșurilor persistente este lenjeria de pat spălată… doar de sărbători.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img