News Flash:

15 SEPTEMBRIE. Noul an scolar incepe cu stangul

15 Septembrie 2014
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Scoala incepe pe 15 septembrie, chiar daca autoritatile nu si-au facut temele. Elevii de clasele I si a II sunt asteptati nu cu manuale ci doar cu promisiuni. Iar in loc de clase curate si luminoase, multi copii vor invata in scoli insalubre. Materia este la fel de imbacsita, iar profesorii vor incerca si in acest an sa supravietuiasca cu salarii de mizerie.

De la an la an invatamantul romanesc se confrunta cu tot mai multe probleme. Prima zi de scoala incepe fara Abecedar la clasa intai, dupa ce Ministerul Educatiei a fost obligat sa reia procedurile de licitatie pentru manualele digitale. La toate celalte clase, de gimnaziu si liceu, elevii vor invata dupa aceleasi carti de acum 10-15 ani. Unele scoli sunt inca un santier.

In plus, profesorii care se intorc la catedra vor preda si in acest an pe aceleasi salarii rusinoase. In timp ce elevii vor fi nevoiti sa invete materii multe si nefolositoare. Ministrul Educatiei a uitat si de bucatariile care ar fi trebuit infiintate in scoli si licee, astfel ca pe bancile copiilor vor ajunge din nou cornul si laptele. Singura veste buna - noile microbuze scolare, distribuite in judetele din toata tara, Dar nimeni nu vorbit despre suplimentarea fondurilor pentru carburant.

Alesii nu muncesc in prima zi de scoala, parintii in schimb nu au acest privilegiu. Parlamentarii si-au votat o zi de munca in teritoriu pentru a putea participa la deschiderile de an scolar, in plina campanie electorala.

sursa: realitatea.net
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017813 (s)