vineri, 29 martie, 2024

16 simptome pe care le poţi avea după ce te-ai vindecat de COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Aproape în fiecare zi aflăm ceva nou despre COVID-19, una dintre problemele de sănătate care preocupă cel mai mult. Unul dintre subiectele de interes este şi cel legat de manifestările care pot să apară după vindecare.

Durerea de cap, simptom posibil al formei de lungă durată de COVID-19. Foto: Shutterstock

În vreme ce unele persoane se vindecă de COVID-19 fără a rămâne cu simptome evidente, în cazul altora se menţin anumite semne. În această ultimă situaţie vorbim despre aşa-numitul Covid de lungă durată (long Covid), informează medisite.fr.

O echipă de cercetători de la Kings' College din Londra a examinat peste 4.000 de persoane care avut COVID-19 din Suedia, Regatul Unit şi SUA. Mai exact, acestea şi-au înregistrat simptomele într-o aplicaţie. În jur de 20% dintre aceste persoane au declarat că nu s-au simţit mai bine după patru săptămâni. De la acest stadiu se vorbeşte despre Covid de lungă durată, potrivit specialiştilor în domeniu. Aproape 190 de persoane au raportat simptome persistente după opt săptămâni, iar în jur de 100 de persoane încă nu și-au revenit după 12 săptămâni.

Potrivit analizei, persoanele care au mai mult de cinci simptome în prima săptămână de la îmbolnăvire au cele mai mari probabilităţi de a dezvolta long Covid, indiferent de vârstă şi sex.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img