joi, 25 aprilie, 2024

18 pompieri barladeni au donat sange pentru persoanele aflate in suferinta

Distribuie:

Publicat:

In aceste zile, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta desfasoara la nivel national o campanie de donare sange intitulata sugestiv „Salvatorii doneaza pentru VIATA” cu scopul de acoperire a nevoii de sange a semenilor aflati in suferinta.

In aceste zile, 18 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Podul Inalt” al Judetului Vaslui au donat sange pentru a veni in sprijinul persoanelor care au nevoie de transfuzii sanguine.
Campania „Salvatorii doneaza pentru viata” se desfasoara in perioada 7-11 septembrie, in contextul in care, pe 13 septembrie pompierii isi serbeaza ziua armei, iar pe 26 septembrie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Inimii. Pompierii au raspuns afirmativ apelului venit din partea Institutului National de Hematologie Transfuzionala, asa cum raspund fara sa ezite la orice apel al cetatenilor, ori de cate ori este nevoie de sprijinul si ajutorul lor. Initiativa pompierilor vasluieni vine si in contextul in care, zilnic, acestia participa la interventii, pe parcursul carora se confrunta cu suferinta oamenilor si inteleg cat de important este sa ofere o sansa la viata celor din jurul lor, prin toate mijloacele pe care le au la dispozitie

Aceasta campanie de donare poate fi si un semnal de alarma adre¬sat societatii civile cu privire la rezervele insuficiente de sange, fenomen pe care Centrul Judetean de Transfuzie Sanguina Vaslui l-a semnalat in repetate randuri.

Actiunea se bazeaza pe participarea voluntara a angajatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Podul Inalt” al Judetului Vaslui, pompierii sperand ca si alti cetateni sa li se alature in acest efort umanitar, contribuind astfel la salvarea vietii unor oameni aflati la grea incercare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img